του Βασίλη Κορκίδη

 

Ποδαρικό με επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιανουάριο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ανέρχεται στα 840 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό του Δεκεμβρίου κάνει η κυβέρνηση στην άσκηση, για το νέο έτος της κοινωνικής της πολιτικής.

 

Οι τιμές των παρόχων που ανακοινώθηκαν για τον Ιανουάριο θα είναι αυξημένες από +25% έως +31%, που σημαίνει από 15-17 €/kWh θα τιμολογείται 35-52€/kWh.

Έτσι η κυβέρνηση προλαβαίνει τους παρόχους που επιδιώκουν να ανακτήσουν το κόστος που επωμίστηκαν από τις αυξήσεις +45% στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Η συνέχιση της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αυτή την χρονιά, όπου το ενεργειακό κόστος θα συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα στην ευρωζώνη, αποτυπώνει την συνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης να διαθέτει από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και τα έσοδα από τις δημοπρασίες των αερίων του θερμοκηπίου, ποσά που διατηρούν την κυκλικότητα της ελληνικής οικονομίας με ότι αυτό θετικό συνεπάγεται.

 

Τέλος θα πρέπει να εκτιμήσουμε αθροιστικά και συνδυαστικά τα μέτρα της επιδοματικής πολιτικής σε μία δύσκολη χρονιά που φεύγει και σε μια εξίσου δύσκολη που έρχεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ