Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Οι εποχές που η σύζυγος του πρώην υπουργού έδενε κι έλυνε στο ΣΔΟΕ, σε αγαστή συνεργασία με τον διορισμένο και πάντα βολικό Ειδικό Γραμματέα, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ο ΣΔΟΕ άλλαξε. Ή μήπως όχι;

Φαίνεται πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βρει τον τρόπο να διατηρούν τα ειδικά προνόμια που απέκτησαν την τελευταία 5ετία, ανεξάρτητα με αν διορίσθηκαν στο ΣΔΟΕ με διαγωνισμό ή –όπως συνήθως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια- κατ’ ανάθεση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Συνεχίζουν να επιλέγονται για καλοπληρωμένες «εκτός έδρας» αποστολές και κυρίως συνεχίζουν να ελέγχουν τη ροή κρίσιμων πληροφοριών τις οποίες διοχετεύουν στην Κουμουνδούρου.

Έχουν περάσει 4 μήνες από την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, αλλά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος παραμένει ακέφαλο και χωρίς οργανόγραμμα.

Η σύζυγος του πρώην Υπουργού –τώρα που άλλαξε η κυβέρνηση- μετά από 20ετή υπηρεσία στο ΣΔΟΕ, αιτείται απόσπασης άρον-άρον σε άλλο Υπουργείο. Προτιμά –λέει- το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ιδιαίτερα την Υπηρεσία Ασύλου ώστε να ακολουθήσει το ιδεολογικό της κάλεσμα.

Οι φίλοι και ευνοούμενοι της όμως παραμένουν στο ΣΔΟΕ και σκαρφαλώνουν ολοένα και ψηλότερα στη διοικητική ιεραρχία.

Δεν τοποθετούνται οπουδήποτε.

Επιλέγουν πάντα θέσεις και αρμοδιότητες που προσφέρουν έκθεση σε κρίσιμες –οικονομικές, επιχειρηματικές και πολιτικά αξιοποιήσιμες – πληροφορίες.

Ακόμη και στην είσοδο των κεντρικών γραφείων του ΣΔΟΕ, στην οδό Αλκίφρονος 92, μαζί με τους ένστολους αστυνομικούς έχουν τοποθετηθεί διοικητικοί υπάλληλοι του ΣΔΟΕ οι οποίοι με τον τρόπο αυτό γνωρίζουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει σε 24ωρη βάση.

  • Οι προ-ανακριτικοί υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν μετατραπεί σε θυρωρούς με αποκλειστικό καθήκον τον έλεγχο της ροής πληροφοριών. Φυσικά τα πρόσωπα που επιλέγονται για να παρακολουθούν νυχθημερόν τις κάμερες ασφαλείας, είναι συγκεκριμένα και συνεχώς τα ίδια.

Τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν γίνει δεκάδες μετατατάξεις υπαλλήλων από άσχετες υπηρεσίες στο ΣΔΟΕ με μοναδικό κριτήριο την “αριστερή” τους συνείδηση.

  • Η μετάταξη ενός 60χρονου από κάποιο Νοσοκομείο της περιφέρειας στα κεντρικά και τον έλεγχο του ΣΔΟΕ είναι μια ενδεικτική περίπτωση, χρήσιμη μόνο ως παράδειγμα του τρόπου διοίκησης στο πρόσφατο παρελθόν.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών πολύ λίγα γνωρίζει για το τι συμβαίνει σήμερα στο ΣΔΟΕ. Ίσως και να μην ενδιαφέρεται (;).

Κάποια στιγμή ο Υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί πόσοι και ποιοι είναι τελικά οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, τι κάνουν και πως αμείβονται για τις «επιπλέον δραστηριότητές τους». Πληροφορήθηκε αλλά δεν αντέδρασε.

Η ζωή στο ΣΔΟΕ κυλά όπως και πριν….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here