Μπορεί η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του Alpha να μονοπώλησε χθές το ενδιαφέρον, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να παρευρεθεί χθες το βράδυ στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης στον Πειραιά, που θα φτάσει, όταν ολοκληρωθεί στα 250 εκατ. ευρώ.

Το έργο υλοποιείται στις παλαιές εγκαταστάσεις της Παπαστράτος σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά από την εταιρεία ανάπτυξης Dimand σε συνεργασία με την Grivalia (η οποία έχει συγχωνευθεί από πέρυσι με την Eurobank) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης- EBRD.

Από την πλευρά της, η DIMAND Real Estate προχωρά και στην υλοποίηση τεσσάρων οικιστικών έργων στην ίδια περιοχή, όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα για την κατασκευή 200 επιπλωμένων κατοικιών, απαντώντας ουσιαστικά στις νέες ανάγκες στην περιοχή, ενώ ο δήμος και η Περιφέρεια στηρίζουν με έργα υποδομής στη γύρω περιοχή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός,

  • «η αστική ανάπλαση στις πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας του Παπαστράτου είναι ένα εμβληματικό έργο για την πόλη του Πειραιά που πρέπει να αποτελέσει σημαία και σημείο αναφοράς για αντίστοιχες αναπλάσεις στην Ελλάδα. Μια ολόκληρη γειτονιά βγαίνει από την υποβάθμιση του χρόνου, ακολουθώντας τη ρότα της ανάπτυξης που έχει χαράξει ολόκληρος ο Πειραιάς».

Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έργα ανάπλασης που έχει ανάγκη η χώρα αλλά και στις μικρότερης κλίμακας επενδύσεις.

  • «Εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσει για τα καλά η επένδυση του Ελληνικού. Καμία χώρα όμως και καμία πόλη δεν μπορεί να είναι εξαρτημένη από μία και μόνο μεγάλη επένδυση, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχουν και άλλες, μικρότερης κλίμακας επενδύσεις. Μέσα στο τρέχον έτος θα έχει αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο για την αναβάθμιση των παλαιών κτιρίων, ώστε να δίνεται και η δυνατότητα παρεμβάσεων σε εγκαταλελειμμένα κτίρια». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here