Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που έστειλε το σχετικό μήνυμα στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, για εκλογές μέχρι τον Ιούνιο 2023, δίνοντας το στίγμα για ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και για περισσότερο πολιτικές ενέργειες θέλοντας συντονισμό και καλή επικοινωνία και συνεργασία των κυβερνητικών στελεχώννα αποφευχθούν παρορμήσεις, λάθη και παραλείψεις.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το χρονικό ορίζοντα για τη διενέργεια των εκλογών, λέγοντας ότι τους επόμενους 9 μήνες μέχρι τις εκλογές εκτός από τη συζήτηση και την έγκριση των νομοσχεδίων που αφορούν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, το υπουργικό συμβούλιο να λειτουργεί και περισσότερο πολιτικά. Να αποτελέσει ένα πολιτικό κέντρο με ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της επικαιρότητας και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου με τον εκλογικό ορίζοντα του 2023.

Στο υπουργικό συμβούλιο τονίστηκε η ανάγκη για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και αποσύνδεσης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας από την τιμή του φυσικού αερίου. Αυτό που συζητά σήμερα η Ευρώπη, η Ελλάδα το έχει εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο από τον Ιούλιο με τον Μηχανισμό που ανακτά τα κέρδη από τις εταιρείες στην πηγή για να τα επιστρέψει ως στήριξη στην κοινωνία.

Έγινε επίσης επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας (εξαγωγές, καταθέσεις, τουριστικές εισπράξεις) και των γραμμών άμυνας που έχει κρατήσει η κυβέρνηση έγινε στο υπουργικό συμβούλιο από τον Χρ. Σταϊκούρα, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κώστας Σκρέκας περιέγραψε τις εξελίξεις αναφορικά με την ενεργειακή κρίση. Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας εκτίμησε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι αυξημένα σε σχέση με το 2019.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here