Με μια σαφή, ειλικρινή και πληρωμένη απάντηση ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την Ελληνική πολιτική συνόρων όταν δέχθηκε ανοιχτή επίθεση από Ολλανδή δημοσιογράφο.

  • «Δεν θα αποδεχτώ να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες» ήταν η άμεση απάντησή του.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ  στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, κατηγόρησε ευθέως τον Έλληνα πρωθυπουργό για το προσφυγικό, για ψέματα και “push backs” προσφύγων.

  • «Γιατί δεν είστε ειλικρινής να πείτε ότι οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους και προχωρήσαμε σε βάναυσες ενέργειες;»επέμενε η ίδια.

 

  • «Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθείες ερωτήσεις στους πολιτικούς αλλά σε αυτό το κτίριο δεν θα αποδεχτώ να με προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που είναι αστήριχτες, χωρίς αποδείξεις, όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει το προσφυγικό σώζοντας χιλιάδες μετανάστες. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη να σώσουμε πρόσφυγες» παρενέβη ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα έρθετε εδώ να μας προσβάλλετε» επανέλαβε ο πρωθυπουργός όταν η δημοσιογράφος από την Ολλανδία προσπάθησε ξανά να τον διακόψει.

  • «Δεν θα δεχτώ από κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή τη χώρα, με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία, όταν αυτή η χώρα έχει αντιμετωπίσει μία κρίση άνευ προηγουμένου, έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους -το κάναμε στην Κρήτη το κάνουμε κάθε μέρα- και την ίδια ώρα αναχαιτίζουμε βάρκες από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία να κάνουμε και περιμένουμε η Τουρκία να τους πάρει πίσω»

.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είπε, ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τις μεθόδους push backs» προσθέτοντας ότι η

  • «Η Ελλάδα με τη στάση της υπερασπίζεται τα σύνορα της ΕΕ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here