Συνδυάζοντας την αγάπη για τη φύση με τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα, το  Aristi Mountain Resort + Villas, δημιουργεί μια σειρά από εμπειρίες που κάνουν την παραμονή των επισκεπτών αξέχαστη.

Το Aristi Mountain Resort + Villas, στον μαγευτικό οικισμό της Αρίστης στα Ζαγοροχώρια, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία λιτής πολυτέλειας στους επισκέπτες. Το ξενοδοχείο έχει φέρει διακρίσεις στο Ζαγόρι ως το καλύτερο οικολογικό resort του κόσμου για 5 χρονιές, στα World Travel Awards, και αποτελεί μέλος της οικογένειας των  Beyond Green, που περιλαμβάνει τα πλέον βιώσιμα ξενοδοχεία και καταλύματα στον κόσμο.  

Κυνήγι Μανιταριών 

Έτσι ένα διαφορετικό κυνήγι, με ‘θήραμα’ τα άγρια μανιτάρια θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες αυτής της μοναδικής εκδρομής θα εξερευνήσουν τα δάση του Ζαγορίου, τον “παράδεισο” των μανιταριών (με διαφορετικά είδη μανιταριών, όπως τα βασιλομανίταρα, τα μαύρα δεντρομανίταρα, την άγρια κανθαρέλλα κτλ.). 

Οι μικροί και μεγάλοι «κυνηγοί» θα ξεκινήσουν την περιπέτεια με την επιβίβαση σε λεωφορείο για να μεταβούν στα δάση του Πωγωνίου, που θα είναι η αφετηρία της εξόρμησης. Αφού χωριστούν σε ομάδες και εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα ξεκινήσουν την πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής.

Η δράση περιλαμβάνει ειδικούς συνοδούς για καθοδήγηση στα δάση, προβολή υλικού για τα είδη και την ιστορία των μανιταριών, παρουσίαση των τρόπων επεξεργασίας τους μετά τη συλλογή τους, καθώς και τρόπους μαγειρέματος και συντήρησής τους (αποξήρανση, πάστωμα, κλπ.) από τον Εxecutive Chef του βραβευμένου εστιατορίου του ξενοδοχείου Salvia, Κίμωνα Λίγδα, ο οποίος και έχει επιμεληθεί και ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας των μανιταριών που συλλέχθηκαν, σε συνδυασμό με τοπικά κρασιά για εκείνη τη βραδιά που θα λάβει χώρα στον νέο πολυχώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου – Atop. 

Καζανέματα στο Ζαγόρι! 

Οι παραδόσεις και τα έθιμα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της ταυτότητάς της Ηπείρου, γι’ αυτό και το Aristi Mountain Resort + Villas γιορτάζει τα δημοφιλή «Καζανέματα», με αέρα ηπειρώτικης παράδοσης, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου. 

Η τεχνική της απόσταξης και όλα τα μυστικά της διαδικασίας δημιουργίας του τοπικού τσίπουρου θα τοποθετηθούν στο επίκεντρο αυτής της γιορτής, σε συνδυασμό με την παράδοση και την ιστορία της Ηπείρου! Την παρουσίαση της «γέννησης» του ηπειρώτικου αποστάγματος θα συνοδεύουν παραδοσιακοί μεζέδες και γεύσεις, για μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, αλλά και το αγαπημένο συγκρότημα ΜΟΥΚΛΙΟΜΟΣ, με ζωντανή ηπειρώτικη μουσική. 

Η μοναδική αυθεντική εμπειρία παραδοσιακής απόσταξης του σπουδαίου Ηπειρώτικου τσίπουρου, τα «Καζανέματα», θα πραγματοποιηθούν στο «Καζαναριό», στις εγκαταστάσεις του resort.  

Οι εκδηλώσεις αυτές στις οποίες  μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο οι ένοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής έρχονται λίγες ημέρες μετά την ένταξη του Ζαγορίου στη λίστα της UNESCO με τα πολιτιστικά τοπία (cultural landscapes), και είναι η πρώτη φορά που εγγράφεται στον σχετικό κατάλογο ένα πολιτιστικό αγαθό, το οποίο αποτελεί δείγμα της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές εγγραφές αφορούσαν σε αγαθά της Αρχαιότητας ή του Βυζαντίου.

To Aristi Mountain Resort & Villas  αποτελεί ένα σύμπλεγμα παραδοσιακών πετρόκτιστων κτηρίων αποτελούμενα  24 δωμάτια, σουίτες και βίλες, κτισμένα αμφιθεατρικά στο ομορφότερο και πιο ψηλό σημείο του γραφικού χωριού Αρίστη στο Δυτικό Ζαγόρι, με θέα τους Πύργους της Αστράκας και την χαράδρα του Βίκου. Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε με στόχο να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες, μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες στο ξεχωριστό ορεινό φυσικό περιβάλλον, απολαμβάνοντας την πολυτέλεια των ευρύχωρων δωματίων και των λειτουργικών και καλαίσθητων εγκαταστάσεων. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον, με τον ιδιαίτερο εσωτερικό σχεδιασμό των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων υψηλής αισθητικής για την περιοχή. Ακολουθώντας το μοτίβο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που τηρείται στα Ζαγοροχώρια (γνωστά και ως Ζαγόρι), υπηρετεί όλες τις ανάγκες και επιθυμίες των επισκεπτών για χαλάρωση και σωματική ευεξία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ