Κύκλο εργασιών 104,27 εκ. ευρώ παρουσίασε στο τρίτο τρίμηνο το Πλαίσιο αυξημένο κατά 21% ενώ σημείωσε αύξηση 80% στα κέρδη προ φόρων που έφθασαν τα 2,648 εκ. ευρώ.

Στο εννεάμηνο ο Όμιλος είχε κύκλο εργασιών 303,489 εκ. ευρώ δηλαδή 29% αυξημένο από πέρυσι και τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν (+131%) και έφθασαν τα 4,56 εκ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη εννεαμήνου EBITDA αυξήθηκαν κατά 24% στα 11,44 εκ. ευρώ. Η εταιρία έχει ταμειακά διαθέσιμα 49 εκ. ευρώ και έχει μειώσει το δανεισμό και τις υποχρεώσεις της.

Το Πλαίσιο τρέχει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκ. ευρώ και θα διανείμει μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας:

Τα αποτελέσματα του Ομίλου υποστήριξαν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών εφαρμογών με 140,28 εκ. ευρώ αυξημένες κατά 37% οι οποίες αποτελούν το 46% του κύκλου εργασιών.

Οι πωλήσεις της τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 33% στα 58,23 εκ. ευρώ και συμμετείχαν κατά 19% στον κύκλο εργασιών.

Όσον αφορά τις συνέπειες που σχετίζονται με την τρέχουσα υγειονομική κρίση, η μέχρι τώρα πορεία του Ομίλου εντός του 2021 αναδεικνύει την ομαλή και ανοδική εξέλιξη των δραστηριοτήτων του με κύρια χαρακτηριστικά τη διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών, την ενίσχυση των λειτουργικών αποτελεσμάτων και τη συνεπή βελτίωση της κερδοφορίας πριν τη φορολογία.

Η αγοραστική εμπειρία μέσω του plaisio.gr, το in-house τηλεφωνικό κέντρο και οι αξιόπιστες παραδόσεις από το στόλο φορτηγών Πλαίσιο δρουν, όπως πάντα, συμπληρωματικά στα καταστήματά μας.

Όσον αφορά τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, είναι προφανές ότι θα επηρεάσουν το λειτουργικό κόστος του Ομίλου. Ωστόσο, το μέγεθος της εν λόγω επίπτωσης δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ασφάλεια καθώς αναμένεται ότι θα αποκλιμακωθούν εντός του 2022.

Τέλος, η Πλαίσιο με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 09.11.2021 αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της με καταβολή 0,17 € ανά μετοχή συνολικού ποσού 3.753 χιλ. € (καθαρό ποσό).

Η επιτυχημένη πορεία της Πλαίσιο στη διάρκεια της πανδημίας σε συνδυασμό με τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα που υπερκαλύπτουν το τρέχον επενδυτικό πρόγραμμα των 10 εκ. €, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση που ενισχύει την απόδοση των μετόχων της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here