Στην σύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων θα προχωρήσει η διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετά την ολοκλήρωση του κτηματολογίου προκειμένου να διασταυρώσει το πραγματικό δηλωθέν μέγεθος της ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών ακινήτων. Όσοι από τους ιδιοκτήτες έχουν αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος αυτής, θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα.

Η ΑΑΔΕ μέσω της διασύνδεσης των συστημάτων θα μπορεί να εντοπίζει ευκολότερα λα τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα σε περιοχές εντός και εκτός σχεδίου πόλεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διασταυρώσεις των στοιχείων του κτηματολογίου, με τα όσα έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στο E9.

Οι πληροφορίες του ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το υπουργείο Οικονομικών έχει στη διάθεσή του ενδείξεις πως αρκετοί ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει στο Ε9 το σύνολο της περιουσίας τους -είτε αποκρύπτοντας ακίνητα είτε δηλώνοντας άλλα στοιχεία (για παράδειγμα λιγότερα τετραγωνικά). Έτσι, οι ιδιοκτήτες πληρώνουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ αλλά και φόρο μεταβίβασης.

Με τη διασύνδεση των δύο συστημάτων θα ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τόσο οι φορολογούμενοι που δεν έχουν δηλώσει την πραγματική αξία των ακινήτων, όσο και εκείνοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, αλλά διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Όσοι βρεθούν στα δίχτυα της ΑΑΔΕ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με:

1. Επιβολή κύριου και συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.
2. Πρόσθετο φόρο, ο οποίος υπολογίζεται ως τόκος εκπρόθεσμης καταβολής.
3. Πρόστιμο για την υποβολή ανακριβών δηλώσεων φόρου ακινήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here