Σταματάει η λειτουργία της Αίγλης Ζαππείου με την παράδοση του ακινήτου στην Επιτροπή Ολυμπιών και Κληροδοτημάτων.

Η τελευταία διαχειρίζεται το Ζάππειο διαφυλάττοντας τους όρους της διαθήκης του Εθνικού ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα.

Αναμένεται η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση του ιστορικού ακινήτου σε νέο μισθωτή, καθώς η πανδημία ανάγκασε την εταιρεία, συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, Αίγλη Χώροι Εστίασης και Αναψυχής Α.Ε., να εγκαταλείψει την διαχείριση του χώρου, που εμφάνισε μεγάλες ζημίες. Η μείωση της κίνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας, η ματαίωση εκδηλώσεων και συνεδρίων ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ως αποτέλεσμα η επιχείρηση πλέον δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις. Παλαιότερα είχαν ακουστεί τα ονόματα των Σάμι Φάις και Αχιλλέα Κυριακόπουλου ως συνεχιστές της Αίγλης. Δεν επιβεβαιώθηκαν, δεν διαψεύστηκαν κατηγορηματικά. Οψόμεθα.

Έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες που αποφάσισε η Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ιστορία της…

Από το 1904 μέχρι και σήμερα η Αίγλη Ζαππείου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της Αθήνας.

Σε μια ιδανική τοποθεσία, σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον στην καρδιά της Αθήνας o σύγχρονος πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου αποτελεί το ιδανικό σημείο με ανανεωμένες εγκαταστάσεις που σέβονται την ιστορικότητα του χώρου, συνυπάρχουν αρμονικά με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και προσφέρουν άρτια τεχνική υποδομή με διακριτικές αναφορές στο σύγχρονο design.

ο ιστορικός πολυχώρος του Ζαππείου

Στη μακρόχρονη ιστορία της, ο κάθε ιδιοκτήτης διατήρησε την… αίγλη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here