Περισσότερα από 160 δις δολάρια αξίζει η επένδυση του Μπάφετ στην Apple μετά την συνεχή άνοδο της μετοχής και το τελευταίο άλμα που την έφερε να έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 3 τρις δολάρια. Ο Μπάφετ και η εταιρία του σημειώνουν λογιστικά κέρδη πάνω από 120 δις δολάρια.

Ο Μπάφετ μέσω της εταιρίας του Berkshire ενίσχυσε τις θέσεις σταδιακά από το 2016 και με κόστος αγορών 36 δις δολαρίων βρίσκεται σήμερα να έχει το 5,4% της εταιρίας με αποτίμηση 160 δις δολάρια.

Η Berkshire Hathaway άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 και μέχρι τα μέσα του 2018, ο Ομιλος συγκέντρωσε το 5% της ιδιοκτησίας της Apple, μερίδιο που κόστισε 36 δισ. δολάρια. Αν υπολογιστούν τα μερίσματα τα κέρδη είναι μεγαλύτερα. Επιπλέον η μετοχή έκανε split στα 4 το 2020.

Το 2022 η επένδυση στην Apple αξίζει πλέον… 160 δισ. δολάρια, καθώς το ράλι της τεχνολογικής εταιρείας επεκτάθηκε και στη νέα χρονιά.

«Χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει κάνει η Berkshire την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο James Shanahan, αναλυτής της Berkshire.

Eκτός από τo άλμα της τιμής της μετοχής της Apple, ήταν επίσης μία κερδοφόρα επένδυση για την Berkshire λόγω των πληρωμών της. Η Berkshire λαμβάνει τακτικά μερίσματα, κατά μέσο όρο περίπου 775 εκατ. δολάρια ετησίως.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here