Ξεπέρασαν τις 300 (συγκεκριμένα 301) οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Ε.Μ.Ν.Ε.) μετά την τελευταία προσθήκη ακόμη 88

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριακής η εγγραφή 88 επιπλέον επιχειρήσεων στο Ε.Μ.Ν.Ε. πραγματοποιήθηκε ως εξής:

*12 επιχειρήσεις μέσω διαδικασίας fast track, δηλαδή άνευ αξιολόγησης, διότι πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής και

*76 επιχειρήσεις μετά από την αξιολόγησή τους ως προς την πλήρωση και των δύο βασικών κριτηρίων. Δηλαδή της καινοτομίας και των προοπτικών ταχείας κλιμάκωσης του μεγέθους των πωλήσεών τους στην παγκόσμια αγορά.

Κατά τα άλλα, το ενδιαφέρον γύρω από την start up σκηνή και την ένταξη εταιρειών στο Εθνικό Μητρώο παραμένει αμείωτο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως 89 επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να ενταχθούν λόγω μη πλήρωσης των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας ή / και των κριτηρίων αξιολόγησης.

Οι απορριφθείσες επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήσεις εγγραφής στον κύκλο υποβολής αιτήσεων για το έτος 2020 και τον πρώτο κύκλο για το έτος 2021, οι οποίοι έκλεισαν την 31η Δεκεμβρίου 2020 και την 30η Μαρτίου 2021 αντίστοιχα και διατηρούν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, σε επόμενο κύκλο ηλεκτρονικής υποβολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here