Γράφει η «ξενοδόχος»

Κι ενώ κρατήσεις ακόμη δεν βλέπουν να έρχονται δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί το πρόγραμμα των πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια που απελευθερώνονται από 1ης Ιουλίου, οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι τώρα το θέμα της ασφάλειας θα κρίνει όχι μόνο τη σεζόν του 2020 αλλά και την ακόμη πιο κρίσιμη για το 2021.

  • «Κλειδί τώρα είναι η οργανωμένη διαχείριση αφίξεων και ελέγχων στα αεροδρόμια και η πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων σε προορισμούς και ξενοδοχεία», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sani/ IKOS και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
  • «Η διατήρηση σε λογικά επίπεδα των κρουσμάτων με παράλληλη προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών θα κρίνει όχι μόνο τη σεζόν του ‘20 αλλά και του ‘21».

Επί του παρόντος πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων κάνει λόγο για ελάχιστες μέχρι στιγμής κρατήσεις που δεν επιτρέπουν στους περισσότερους να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους.

Σημειώνεται ότι από χθες 15/6 έχουν το δικαίωμα πλέον να ανοίξουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, πέραν των μονάδων συνεχούς λειτουργίας, για τα οποία το σήμα της επανεκκίνησης δόθηκε από την 1η Ιουνίου (σ.σ. παρά το γεγονός ότι πολλά από αυτά παραμένουν με κλειστές τις πύλες τους ακόμη και σήμερα).

  • Η ΠΟΞ και ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος κάνουν λόγο για διάχυτη αβεβαιότητα στους κόλπους των ξενοδόχων που ουσιαστικά περιμένουν να έρθουν οι όποιες κρατήσεις- στην καλύτερη των περιπτώσεων από τα μέσα Ιουλιόυ και μετά.

Στην περίπτωση που κυλήσουν όλα ομαλά, όσον αφορά το υγειονομικό κομμάτι και τον έλεγχο των κρουσμάτων από την στιγμή που θα αρχίσουν να φτάνουν οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό, υπάρχουν ελπίδες και για το Σεπτέμβριο.

Η πληρότητα των αεροπλάνων είναι αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη χθεσινή, πρώτη ημέρα, όπου στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν συνολικά 30 πτήσεις από το εξωτερικό. Οι φορείς πάντως παραμένουν φειδωλοί στις προβλέψεις τους, με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη να δηλώνει χθες στον ΣΚΑΙ ότι θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν ο τουρισμός καταφέρει να πιάσει το 30% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here