Αίτημα πτώχευσης έχει υποβάλει στις ΗΠΑ η Virgin Atlantic, ιδρυτής της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, καθώς όπως ανέφερε, εκτιμά ότι θα ξεμείνει από μετρητά πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ως μόνη “αχτίδα” ελπίδας, η αεροπορική βλέπει τους πιστωτές, οι οποίοι καλούνται να δώσουν το πράσινο φως για ένα πακέτο διάσωσης ύψους 1,2 δισ. λιρών.

Στο δικαστήριο που κατέθεσε στη Νέα Υόρκη χθες Τρίτη 4 Αυγούστου, η Virgin Atlantic δήλωσε ότι διαπραγματεύθηκε μια συμφωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη “για συναινετική ανακεφαλαιοποίηση” που θα την τοποθετήσει άμεσα προς “βιώσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη”.

Η Virgin δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ότι οι κρατήσεις μειώνονται κατά 89% σε ετήσια βάση και η τρέχουσα ζήτηση για το β’ εξάμηνο του 2020 είναι μόλις στο 1/4 των επιπέδων του 2019. Ανέφερε ακόμη ότι χωρίς το πακέτο αναχρηματοδότησης, το οποίο θα φέρει στον ιδρυτή της Sir Richard Branson επιπλέον 200 εκατ. λίρες, η εταιρεία θα ξεμείνει από μετρητά από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic ανέφερε: “Προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτική αναδιάρθρωση κεφαλαίων της αεροπορικής εταιρείας, το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης διέρχεται από μια διαδικασία, που έχει εγκριθεί από το δικαστήριο σύμφωνα με το Μέρος 26Α του Νόμου περί Εταιρειών του 2006, για την εξασφάλιση έγκρισης από όλους τους σχετικούς πιστωτές πριν από την εφαρμογή του. Με την ήδη εξασφαλισμένη υποστήριξη από την πλειονότητα των ενδιαφερομένων, αναμένεται ότι το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και η ανακεφαλαιοποίηση θα τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο. Η εμπιστοσύνη μας παραμένει στο παρόν σχέδιο”.

Η κατάθεση στις ΗΠΑ συνδέεται με χωριστή αγωγή που κατατέθηκε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Virgin Atlantic έλαβε έγκριση να συγκαλέσει τέσσερις συνεδριάσεις των επηρεαζόμενων πιστωτών ώστε να ψηφίσουν το σχέδιο στις 25 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here