Ακόμη και μέσω πληρεξουσίων σκοπεύει η κυβέρνηση να επανεκκινήσει το πρόγραμμα Golden Visa για τις αγορές ακινήτων αξίας άνω των 250 χιλ. ευρώ από επενδυτές τρίτων χωρών για τη χορήγηση αδειών διαμονής, που έχει «παγώσει» και αυτό το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού. 

Το πλάνο εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και δή της αγοράς ακινήτων, με τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρο Σκυλακάκη να δηλώνει στη  διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Prodexpo με τίτλο ‘’Αγορά ακινήτων και Covid-19: Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα’’ ότι η επανεκκίνηση θα γίνει άμεσα- τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Ειδικά για την αγορά ακινήτων επεσήμανε ότι «είναι μία αγορά που έχει για την ελληνική οικονομία μεγάλη σημασία, ώστε  να μείνει, κατά το δυνατόν, ανεπηρέαστη. Θεωρούμε ότι θα είναι μία αγορά, σταθερά αναπτυσσόμενη τα επόμενα χρόνια, εφόσον περάσει η οξεία φάση της ύφεσης». 

Ως προς το αν θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από πλευράς του κυβερνητικού επιτελείου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όπως αυτοί ζητούν μετ’ επιτάσεως σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης για τη μείωση του 40% των ενοικίων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ο ίδιος απάντησε ότι αν και δεν μπορεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αφού οι προτάσεις είναι υπό συζήτηση, ωστόσο θα υπάρξει μιας μορφής ‘’ανακούφιση’’. «Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα μέτρα δεν θα είναι οριζόντια αλλά ανάλογα με αυτούς που πλήττονται και κατ’ αναλογία. Θεωρούμε ότι η αγορά θα αρχίσει να ανοίγει σταδιακά από τις αρχές Μαϊου, ωστόσο θα έχουμε να κάνουμε με μία διαφορετική οικονομία γιατί θα πρέπει να τηρούμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα για κάποιους μήνες. Παρόλ’ αυτά, θα προσπαθήσουμε να υπάρξει επιτάχυνση και άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και θα πρέπει να κινηθούμε με τεράστια ταχύτητα σε αυτόν τον τομέα». Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι στην οικονομία, η χρονιά θα είναι «σκληρή» φέτος, ενώ από το 2021 θα έχουμε μία σημαντική ανάκαμψη. Επιπλέον δήλωσε ότι το μέτρο της μείωσης του 40% των ενοικίων δε θα επεκταθεί για το μήνα Μάϊο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here