Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές στην έναρξη των συναλλαγών τους, με την αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας να συμβάλλει στην εξομάλυνση της διστακτικότητας των επενδυτών, αντισταθμίζοντας το αρνητικό κλίμα για την παγκόσμια ανάπτυξη και την εξέλιξη της πορείας της Βρετανίας ως προς την έξοδο από την ΕΕ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,08% στις 377,57 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,28% στις 11.450,52 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,12% στις 5.307,60 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,67% στις 7.242,49 μονάδες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες στο Reuters ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέγραψαν πρόοδο σε όλους τους τομείς των εμπορικών συνομιλιών, αν και δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για μια συμφωνία.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250, με εταιρίες που είναι περισσότερο εστιασμένες στην εγχώρια αγορά, σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον δείκτη ISEQ του Δουβλίνου, που επηρεάζεται εύκολα από τις εξελίξεις του Brexit, σημείωσε άνοδο 0,6%.

Πτώση 0,8% κατέγραψαν νωρίτερα οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, με τη σουηδική τράπεζα Swedbank να ηγείται των απωλειών.

Στα μάκρο της ημέρας, στο 4,3% αυξήθηκε τον Φεβρουάριο ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του δείκτη κυκλοφορίας χρήματος Μ3 στην Ευρωζώνη, από 3,8% τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο μέσος όρος του δείκτη για τους τρεις μήνες μέχρι τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 4,1%.Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δανείων προς τα νοικοκυριά ενισχύθηκε στο 3,3% από 3,2% τον Ιανουάριο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δανείων προς επιχειρήσεις εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα αυξήθηκε στο 3,7% τον Φεβρουάριο από 3,4% τον Ιανουάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here