Από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά γύρισαν σελίδα, καθώς υπογράφηκε επίσημα το deal για την μεταβίβασή τους στη Milina Enterprises Company Limited, συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Προκοπίου. 

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση-πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων «η Τρίαινα», «την Τετάρτη 1η  Μαρτίου 2023 υπογράφτηκε μεταξύ του ειδικού διαχειριστή και του κ. Προκοπίου η σύμβαση μεταβίβασης, οπότε το Ναυπηγείο ανήκει πλέον στον κ. Προκοπίου».

Μετά την καταβολή δεδουλευμένων 100 εκατ. ευρώ, στόχος είναι η επαναπρόσληψη του συνόλου των 750 εργαζομένων, στα ναυπηγεία, τα οποία μέχρι στιγμής λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Το πρώτο συμβόλαιο του Πολεμικού Ναυτικού

Έπειτα από την ψήφιση στη Βουλή τροπολογίας, βάσει της οποίας διευθετούνται ζητήματα συντήρησης υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, το ΠΝ καλεί τους εργαζομένους να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβάσεων για το έργο της συντήρησης των υποβρυχίων «Παπανικολής», «Ματρώζος», «Κατσώνης» και «Ωκεανός». Οι εν λόγω συμβάσεις θα είναι ατομικές μηνιαίες ή δίμηνες.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Προκοπίου “βάζει λάδι στη μηχανή” των ναυπηγείων, ξεκινώντας με το πρώτο συμβόλαιο του ΠΝ, ύψους 30 εκατ. ευρώ για τους έξι πρώτους μήνες.

Πέρα από το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού όμως, ο κ. Προκοπίου φαίνεται πως επιθυμεί να διαμορφώσει ναυπηγεία πολλαπλών χρήσεων.

Εκτός δηλαδή από ναυπηγήσεις που θα κάνουν σε εξειδικευμένα πλοία, στον χώρο των ναυπηγείων υπάρχει η σκέψη να αναπτυχθεί ενεργειακή μονάδα όπου θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα από φυσικό αέριο δεδομένου ότι τα ναυπηγεία βρίσκονται κοντά στη θάλασσα αλλά και στη Ρεβυθούσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ