Ξεκινά την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου από το λιμάνι του Ηρακλείου, η πρώτη κρουαζιέρα από ελληνικό λιμάνι μετά από έξι μήνες παύσης των εργασιών του κλάδου. Σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αναφέρει ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει το Λιμάνι του Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Mein Schiff 6, της Tui Cruises, αναμένεται την 11η Σεπτεμβρίου 2020.

Οι επιβάτες του πλοίου, θα έρθουν στο Ηράκλειο με charter πτήσεις από την Γερμανία και η κρουαζιέρα που θα ξεκινά κάθε Κυριακή από το Ηράκλειο, περιλαμβάνει στο Πρόγραμμα τον Πειραιά και την Κέρκυρα ως επόμενα λιμάνια.

Οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί βάσει των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικού νοσήματος covid 19, τόσο του Λιμένος όσο και του πλοίου, θα ακολουθούν αυστηρά τις υγειονομικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Βάσει των μέχρι τώρα κρατήσεων, αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 600 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα.

Ο κατάπλους του Mein Schiff 6, ενός εκ των μεγαλυτέρων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, της κολοσσιαίας εταιρείας TUI, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Διοίκηση και στα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., που άοκνα εδώ και αρκετές εβδομάδες έδωσαν την μάχη προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πρώτο homeport για την ελληνική κρουαζιέρα σε καιρό πανδημίας, αναφέρει ο ΟΛΗ.

H επιβράβευση του Ηρακλείου από τον γερμανικό κολοσσό, καθιστά το Ηράκλειο προπομπό, προκειμένου και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας μικρές και μεγάλες, να κάνουν μία αντίστοιχη στρατηγική επιλογή.

Τέλος ο ΟΛΗ τονίζει ότι “για όλους εμάς στο λιμάνι Ηρακλείου, ο ελλιμενισμός του Mein Schiff 6 από αύριο Παρασκευή 11/9/2020, αποτελεί παράλληλα την μέγιστη πιστοποίηση και διάκριση για τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία με συνέπεια προετοιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν, ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου να αποτελεί στην πράξη το πρώτο και ταυτόχρονα ασφαλέστερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here