Με τις εξελίξεις στον τομέα της διαστήματος και του «Space Economy» να είναι καταιγιστικές και να αγγίζουν άμεσα και τη χώρα μας, το Greek Space Tech Forum 2024 αποτελεί γεγονός.

Το πρώτο συνέδριο για την ελληνική διαστημική βιομηχανία της ethosEVENTS σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia θα διεξαχθεί σήμερα, 21 Μαρτίου 2024, στις 11.00, με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το Greek Space Tech Forum 2024 έρχεται να αναδείξει πτυχές της Διαστημικής αγοράς Space 4.0 ή διαφορετικά του αναδυόμενου «Νew Space», μέσα στην οποία δραστηριοποιείται ένα δυναμικό Ελληνικό Διαστημικό οικοσύστημα που εδραιώνει με σταθερά βήματα την θέση του.

Η διοργάνωση παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον επειδή, μεταξύ άλλων, θα λάβει χώρα μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπτυξη σμήνους δορυφόρων «made in Greece» για την παρατήρηση γης. Αλλά και διότι θα επίκειται η ολοκλήρωση δύο ακόμη διαγωνισμών για την ανάπτυξη θερμικών μικροδορυφόρων και ραντάρ μικροδορυφόρων μέσω των οποίων αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Το Ελληνικό Διαστημικό οικοσύστημα αποτελείται από ένα σύνολο τεχνολογικά ώριμων βιομηχανικών επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ινστιτούτων, και start-ups, που σχεδιάζουν και παράγουν εξαιρετικά υψηλές τεχνολογίες για ευρύ φάσμα εφαρμογών, στοχεύοντας στην εδραίωση της Ελληνικής Διαστημικής Τεχνολογίας υποστηρίζοντας τόσο προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος όσο και της παγκόσμιας διαστημικής αγοράς.

Στο συνέδριο, το «παρών» θα δώσουν κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών, επικεφαλής και στελέχη ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, όπως και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί. 

Το Greek Space Tech Forum 2024 περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια (πάνελ) με την παρακάτω θεματολογία:

ENOTHTA 1: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Panel 1: Η σημασία και τα οφέλη των διεθνών συμμαχιών στο διάστημα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΔΙΑΣΤΗΜΑ – ΑΜΥΝΑ

Panel 2: Προκλήσεις και προοπτικές για την άμυνα, τη γεωπολιτική και το επιχειρείν

ΕΝΟΤΗΤΑ 3: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ UPSTREAM & DOWNSTREAM

Panel 3α: Πρακτικές εφαρμογές και οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας (Upstream)

Panel 3β: Πρακτικές εφαρμογές και οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας (Downstream)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ