Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διπλή ανάπλαση και ξεκινά ο διαγωνισμός για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Εκτός από το γήπεδο που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης θα γίνουν με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο αρχικός προϋπολογισμός υλοποίησης των έργων, που είχε ανακοινώσει πριν από περίπου έναν χρόνο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάνννης, ήταν 163,5 εκατ. ευρώ.

Για να ξεκινήσει το έργο της Διπλής Ανάπλασης έπρεπε να συμφωνήσουν εκτός από την κυβέρνηση, τον δήμο και την ποδοσφαιρική ομάδα και η ΑΕΠ Ελαιώνα (που ανήκει σε Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς ).

Στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκεί που σήμερα είναι το γήπεδο, προβλέπεται η δημιουργία ελεύθερου χώρου πρασίνου και αναψυχής 18 στρεμμάτων, αθλητικό μουσείο, εντευκτήριο, χώρος αναψυχής και εστίασης και υπόγειο πάρκινγκ έως 700 θέσεων στάθμευσης.

  • Στον Βοτανικό,  θα δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις του ερασιτεχνικού σωματείου ΠΑΟ 7.500 τ.μ., ανοιχτή αθλητική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων 4.800 τ.μ., χώροι πρασίνου έκτασης τουλάχιστον 80 στρεμμάτων, έργα διαμορφώσεων, πρασίνου, κυκλοφορίας πεζών, εσωτερικού δικτύου, δικτύων υποδομών κ.λπ.

Ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 αποκάλυψε ότι:

  •  «Παρευρέθηκα στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για το οποίο το υπουργείο μας και εγώ προσωπικά συμβάλλαμε στο να γίνει.
  • Αλλά επίσης χθες εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Διπλή Ανάπλαση και ξεκινά ο διαγωνισμός για το γήπεδο του ΠΑΟ!»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here