Αυτό ήταν το μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα, σε…αγοραία γλώσσα, με αφορμή όσα είπε στην συνέντευξη του στο Bloomberg.
   Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ανέκαθεν προσεκτικός στα λόγια του και με σωστά ελληνικά είπε- απευθυνόμενος-επί της ουσίας- στο διεθνές επενδυτικό κοινό πως, η αναβάθμιση είναι θέμα λίγων εβδομάδων ή ακόμη και ημερών.
    Το “…και ημερών…” είναι που πήραν αρκετοί τοις μετρητοίς στην χθεσινή συνεδρίαση και φιλοδώρησαν με 4,51% τον τραπεζικό κλάδο στις 1.019,67 μονάδες.
    Αρχές Αυγούστου (4/8) η Scope Ratings αξιολογεί το ελληνικό αξιόχρεο, με μερίδα επενδυτών να σπεύδει να προεξοφλήσει την αναβάθμιση από τον γερμανικό οίκο αξιολόγησης.

     Ως γνωστόν η Scope Ratings δεν διαθέτει-ακόμη- την πιστοποίηση για το rating μία οικονομίας (ώστε να θεωρείται επενδύσιμη από την ΕΚΤ) κοινή είναι η εκτίμηση όμως πως τον Ιούλιο, η Φρανκφούρτη θα ικανοποιήσει το αίτημα του Βερολίνου και θα την συμπεριλάβει στους “πιστοποιημένους” οίκους.

     Επειδή ο Γιάννης Στουρνάρας δεν μιλάει τυχαία και γιατί-συνήθως- είναι μπροστά η πρόβλεψη του έκανε αίσθηση στην χθεσινή συνεδρίαση.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παραμύθι made in ….οι τράπεζες πάντα έχουν χρήμα και ακίνητα με μία παραμυθά ανεβαίνει η μετοχή. Με την ανάποδη πέφτει. Μεγάλοι μποναμαδες σε άχρηστους αφου την δουλειά την στήνουν και εκτελούν οι μικροί τους οι μεγαλοι ” ελεγχουν”. Και τα επιτόκια ουρανοξύστες. Οι ξύπνιοι πάνε στην τράπεζα μόνο να πάρουν μισθό να πληρώσουν λογαριασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ