Ένα ακόμη βήμα, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες για να «ανοίξει» και πάλι η βίλα Ιόλα και να αποτελέσει ένα πολιτιστικό κέντρο, έκανε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής. Η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε την κατάρτιση των όρων διακήρυξης και τον ορισμό επιτροπής διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Κατασκευαστικές εργασίες για την δημιουργική επαναχρήση ιδιοκτησίας Ιόλα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής».

Πρόκειται για ένα έργο υψηλής πολιτιστικής σημασίας για την πόλη. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής «στόχος είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου παγκόσμιας εμβέλειας, που θα διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο την Αγία Παρασκευή, ενώ θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα, του Αλέξανδρου Ιόλα».

Πρόκειται για διώροφη έπαυλη, 1.600 τ.μ., που περιβάλλεται από κτήμα έκτασης 6,7 στρεμμάτων η οποία κάποτε υπήρξε η κατοικία του Αλέξανδρου Ιόλα,  του μποέμ αυτού ανθρώπου που είχε καταφέρει να συστήσει στην Ελλάδα τους μεγαλύτερους αστέρες του διεθνούς τζετ σετ, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ενώ συναναστράφηκε με εκατοντάδες ανθρώπους της διανόησης και των Γραμμάτων, από τον Κωστή Παλαμά έως και τον Άγγελο Σικελιανό.

Κατά μαρτυρίες, μετά τον θάνατό του,το 1987, άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος άδειασαν τη μυθική βίλα, φτιαγμένη από μάρμαρο και απέσπασαν αμύθητης αξίας έργα τέχνης και αντικείμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here