Με μία λιτή ανακοίνωση η Trastor ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό, πως προχώρησε στην απόκτηση του 7ου ορόφου, ακινήτου που βρίσκεται στην Μεσογείων στον αριθμό 109-111, στην  επιφανείας 781,67 τ.μ, έναντι του ποσού των 965.000 ευρώ. 

Μου κίνησε την περιέργεια το υψηλό τίμημα και το ότι στην διαδικασία πλειστηρίασης δόθηκαν επίσης υψηλές τιμές από άλλους ενδιαφερόμενους. Και είπα να το ψάξω λίγο. Λοιπόν πρόκειται για τον χώρο, που κατά το παρελθόν φιλοξενούσε την έδρα της ΑττιΚατ, θυμόσαστε της κατασκευαστικής του Παναγιώτη Πανούση. Ο γραφειακός χώρος βρίσκεται στο κτήριο καταστημάτων και γραφείων Πολιτεία Business Center όπου παλαιότερα είχαν γραφεία και το MEGA και η Geniki Bank, ενώ σήμερα στεγάζονται ο Zαχαριάς και η HSBC.

Τα ενδιαφέροντα της διαδικασίας; Επισπεύδουσα ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η ιδιοκτησία συνοδεύεται με μεγάλα βάρη, υποθήκη ύψους 84,5 εκατ.€ υπέρ του Κέντρου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), αναγκαστική κατάσχεση 6,9 εκατ.€ υπέρ της ΔΟΥ ΚΕΜΕΕΠ, προσημειώσεις και κατασχέσεις υπέρ των συστημικών τραπεζών.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που έβγαινε στο…σφυρί, αρχικά είχε προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστεί τον Ιανουάριο του 2017 αλλά η διαδικασία είχε ματαιωθεί λόγω αποχής των συμβολαιογράφων.

Για την  ιστορία θυμίζω, πως το Πολιτεία Business Center είχε κατασκευαστεί από την ΑττιΚατ το 1994-2000 σε αντάλλαγμα της αντιπαροχής με την οποία η εταιρεία υλοποίησε το παρακείμενο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αρχιτέκτονας ήταν το γραφείο Αγιοστρατίτη. 

Η εταιρεία εμφάνιζε συσσωρευμένο άνοιγμα, που υπολογίζεται ότι έφτανε (τέλος 2017) τα 230 εκατ. δανεισμός που είχε χορηγηθεί από την εποχή της Αγροτικής Τραπέζης. 

Ενα- ένα, ένα-ένα “δένουν” τα κομμάτια και σε αυτή την περίπτωση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here