Μπορεί το bitcoin να επανήλθε σήμερα πάνω από τα 20.000 δολάρια τουλάχιστον για την ώρα και το ethereum πάνω από τα 1.000 δολάρια, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των περισσότερων cryptos, αλλά η πτώση από τα υψηλά έχει φέρει την αμφισβήτηση.

Το bitcoin υποχωρεί από τις παρυφές των 70.000 δολαρίων, το LUNA-Terra έχει τσακιστεί και τα cryptos υποφέρουν έχοντας υποχωρήσει χαμηλότερα. Ο Bill Gates εκφράστηκε απαξιωτικά για τα cryptos και η αλήθεια είναι πως σε όλο τον κόσμο μικροεπενδυτές ακολούθησαν την τάση και αγόρασαν στοχεύοντας σε γρήγορα μεγάλα κέρδη χωρίς να έχουν άλλη γνώση γι αυτά.

Αλλά όταν υποχωρούν άλλα περιουσιακά στοιχεία εγνωσμένης αξίας είναι δύσκολο να συντηρηθεί η τιμή των cryptos. Πέραν αυτών υπάρχουν και άλλοι λόγοι που σχετίζονται με την ακριβή ενέργεια η οποία «τρώει» τα κέρδη των όσων κάνουν «εξόρυξη», ενώ τα δάνεια, η μόχλευση και η πτώση των τιμών στα χαρτοφυλάκια με μετοχές, ομόλογα και cryptos, έχει αλλάξει το τοπίο και κλιμάκωσε την πτώση των τιμών.

Για άλλη μία φορά επαναλαμβάνεται η ιστορία που θέλει ότι ανεβαίνει να κατεβαίνει. Αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον η εκτίμηση ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει, έχει αλλάξει τις προτεραιότητες και η ενέργεια είναι πολύτιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here