Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Γιάννη Μπασιά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με θέμα «Οι υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΔΕΥ στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), υπάρχουν περιοχές όπως δυτικά, νοτιοδυτικά και νότια της Κρήτης αλλά και στο Νότιο Ιόνιο όπου η πιθανότητα να έχουμε μεγάλα κοιτάσματα, ιδιαίτερα φυσικού αερίου, είναι μεγάλη και γι’ αυτό έχουν εμφανιστεί μεγάλες εταιρείες.

Ο Γιάννης Μπασιάς ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γίνεται ερευνητική εργασία και όχι εργασία εξόρυξης, εκτός από τον Πρίνο όπου παράγεται το 1% των αναγκών της χώρας καθημερινά.

«Αυτό σημαίνει πως αν θέλουμε πραγματικά να λέμε ότι θα μπούμε στην περίοδο και στην περιοχή των χωρών οι οποίες έχουν παραγωγή θα πρέπει να ανακαλύψουμε κοιτάσματα τα οποία σε περίοδο εκμεταλλευσιμότητας είναι 500 εκατ. βαρέλια ή 3 τρισ. κυβικά πόδια και τίποτα λιγότερο» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ