Το πρόγραμμα “Γέφυρα Ι” πέτυχε το στόχο του, ανακουφίζοντας χιλιάδες νοικοκυριά. Τώρα έρχεται το “Γέφυρα ΙΙ” για τις επιχειρήσεις.

Την επιδότηση δόσης δανείων έως 300.000 ευρώ που έχουν επιχειρήσεις πληγείσες από την πανδημία σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ».

Το μέτρο θα αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό έχουν έως 50 εκατ. ευρώ τζίρο και έως 250 εργαζομένους. Στο μέτρο της επιδότησης θα ενταχθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς αποτελεί το κατά πόσον, εκτός από τα εξυπηρετούμενα δάνεια, θα επιδοτηθούν και δάνεια που είναι σε καθυστέρηση ή έχουν καταγγελθεί.

  • Από την άλλη πλευρά, όλα δείχνουν πως οι έκτακτοι περιορισμοί στην προστασία των δανειοληπτών με ‘‘κόκκινα’’ δάνεια από πλειστηριασμούς, θα αρθούν.

Με νομοθετική παρέμβαση που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών θα τεθούν σε καθεστώς προστασίας, μόνον οι πληγέντες από την πανδημία δανειολήπτες, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας.

Το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 24.000€ ετησίως, προσαυξημένο κατά 18.000€ για τον ή τη σύζυγο και κατά 5.000€ για κάθε παιδί έως τρία.

Η αξία της πρώτης κατοικίας και το υπόλοιπο της οφειλής δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here