Υπέρ της αποκοπής δύο ορόφων από πεντάστερο ξενοδοχείο του ομίλου Ευμορφίδη στην Ακρόπολη γνωμοδότησε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση.

Πρόκειται για το ακίνητο επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34 με το ξενοδοχείο COCO-MAT Athens BC το οποίο είχε εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση στο ΚΑΣ κατόπιν της αρ. 2102/2019 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και της ακύρωσης αναθεώρησης άδειας δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη για λόγους προστασίας της Ακρόπολης.

  • Με την 2102/2019 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε γίνει εν μέρει δεκτή αίτηση ακυρώσεως κατοίκων της περιοχής Μακρυγιάννη.

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκε η 24/2019 άδεια δόμησης της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Αθηναίων, για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας δεκαώροφου ξενοδοχείου ύψους 33 μ. με τρία υπόγεια, φυτεμένο δώμα και ασκεπή πισίνα στην οδό Φαλήρου 5 της ίδιας περιοχής, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της πόλεως των Αθηνών.

  • Με βάση τη χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ κρίθηκε ότι το κτίριο θα πρέπει να είναι στα 24 μέτρα ύψος και ως εκ τούτου οι δύο όροφοι θα πρέπει να αποκοπούν.

Το γεγονός ανοίγει, όπως είναι φυσικό, το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από πλευράς του ομίλου, από την στιγμή που θα οριστικοποιηθεί η απόφαση.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here