150 χιλιάδες νεκρούς, 2 εκατομμύρια τραυματίες, αλλά και αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ σε νοσηλείες και αποθεραπείες κοστίζουν τα τροχαία στην Ελλάδα.

Το ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο του 74ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) που ξεκινά τις εργασίες του αύριο 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 13 του μηνός, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Το θέμα των τροχαίων θα τεθεί από την εναρκτήρια τελετή και την κεντρική ομιλία του Τάσου Μαρκουίζου. Ο γνωστός Ιαβέρης θα αναφερθεί στις 150.000 θανάτους από τροχαία στην χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια αλλά και στα 2.000.000 τραυματίες που προκαλούνται από αυτά. Σύμφωνα με μελέτες πανευρωπαϊκά το κόστος των τροχαίων ατυχημάτων που μεταφράζεται σε έξοδα νοσηλείας , αποκατάστασης και απώλειας εργατοωρών ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΧΟΤ, Δρ Σταμάτιο Α. Παπαδάκη το επιστημονικό πρόγραμμα θα είναι επικεντρωμένο στο Ορθοπαιδικό Τραύμα καθώς επίσης και σε όλα τα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν στην Ορθοπαιδική Ειδικότητα.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκονται νέες τεχνικές που εφαρμόζονται στα ορθοπαιδικά τραύματα και έχουν σαν αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του χρόνου αποκατάστασης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε ενόψει του συνεδρίου αναφορά έγινε στην ρομποτική χειρουργική η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά και στην τρισδιάστατη τεχνολογία όπου εκτυπώνονται εμφυτεύματα και αντίγραφα οστών τρισδιάστατα και με τον τρόπο αυτό η θεραπεία γίνεται αποτελεσματικότερη και συντομότερη

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλοπούλου.

 

virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here