Αποστολή στη Βαρκελώνη

Δημήτρης Μαλλάς

Δυνατότητα πληρωμών αποκτούν τα κοσμήματα χάρη σε ελληνική πατέντα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο φετινό Mobile World Congress (MWC).

Τα εν λόγω κοσμήματα με δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών έχουν δημιουργηθεί από την FF Group, την Qivos και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, έχοντας τη συνεργασία της Visa, στο περίπτερο της οποίας παρουσιάζονται. Τα κοσμήματα αυτά επιτρέπουν πληρωμές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια σε όλα τα POS που υποστηρίζουν την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών.

Η καινοτομία βρίσκεται τόσο στον σχεδιασμό των ίδιων των κοσμημάτων, όσο και τη συνολικότερη ευκολία που προσφέρουν. Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης δεν έχουν καμία διαφορά με ένα κόσμημα, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται απλά με μία κίνηση του χεριού! Το πλάνο προβλέπει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αποκτούν και να ενεργοποιούν άμεσα ένα κόσμημα πληρωμών στα καταστήματα του ομίλου FF (Folli Follie και Links of London). Όπως είναι προφανές, οι αλλαγές που προκαλεί η ταχύτατη ανάπτυξη της αγοράς του fintech δημιουργούν προοπτικές ενσωμάτωσης και άλλων παραπλήσιων υπηρεσιών, όπως η συλλογή και εξαργύρωση πόντων για αγορές.

Η σειρά κοσμημάτων πληρωμών θα περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά δακτυλίδια και βραχιόλια. Θα διατίθενται στα καταστήματα του ομίλου FF, ξεκινώντας από την ελληνική αγορά εντός του 2018, με προοπτική λανσαρίσματος και σε άλλες αγορές διεθνώς, όπως είναι και ο προσανατολισμός της FF Group. Σημειωτέον πως βασίζονται σε τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και δεν χρειάζονται φόρτιση.

Η έρευνα και ανάπτυξη πάνω στον σχεδιασμό των κοσμημάτων γίνεται στην Ελλάδα από την FF Group. Η Qivos, εταιρία ψηφιακού μάρκετινγκ με ισχυρή παρουσία στην αγορά των προγραμμάτων επιβράβευσης (loyalty) και τεχνολογικός βραχίονας του FF Group, έχει τον συντονισμό υλοποίησης του πρωτοποριακού έργου. Η Εθνική Τράπεζα και η Visa εγγυούνται την ασφάλεια των διαδικασιών, από την ενεργοποίηση μέχρι την πληρωμή.

«Πεπεισμένοι ότι η καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διεύρυνση των επιλογών και την ευκολία χρήσης, προτείναμε, επενδύουμε και συμμετέχουμε στην ανάπτυξη της πρώτης επώνυμης σειράς κοσμημάτων πληρωμών» σημειώνει στο CNN Greece ο Βαγγέλης Καραλής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qivos.

«Σήμερα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές αποτελούν σταθερή επιλογή όλων εκείνων που επιζητούν ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία. Παράλληλα, εξελίσσονται σε μια ολοένα και πιο απλοποιημένη διαδικασία, που τείνει να περνά σχεδόν απαρατήρητη, συγκλίνοντας με άλλες εφαρμογές όπως είναι η συλλογή και εξαργύρωση πόντων σε προγράμματα επιβράβευσης. Αυτήν την εμπειρία θέλουμε να προσφέρουμε με τα κοσμήματα πληρωμών, συνδυάζοντας τεχνολογία, λειτουργικότητα και ντιζάιν.Παράλληλα, αναπτύσσουμε μια πρωτοποριακή διαδικασία άμεσης ενεργοποίησης, έτσι ώστε όποιος επιλέγει ένα κόσμημα πληρωμών να μπορεί να το χρησιμοποιήσει από τη στιγμή που το αγοράζει».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here