Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στη νέα παραλία προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, έπειτα από τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του αντίστοιχου έργου από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

«Από την αρχή της θητείας μας είχαμε δεσμευτεί για μια μεγάλη εργολαβία συντήρησης της νέας παραλίας και η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη. Η νέα παραλία είναι το κόσμημα της πόλης μας, είναι ένας τόπος που προσελκύει και κατοίκους και επισκέπτες. Με αυτήν την εργολαβία -που πέρασε από σαράντα κύματα, όχι με ευθύνη της διοίκησης, αλλά σήμερα επιτέλους έχουμε ανάδοχο- υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε η νέα παραλία να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Θα είμαστε εκεί, για να επιβλέπουμε και να πιέζουμε για αυτόν τον σκοπό», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ.Ζέρβας.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ.Κυριζίδη, θα αντιμετωπιστούν προβλήματα καθημερινότητας, όπως είναι ενδεικτικά βλάβες στον φωτισμό, ενώ θα αποκατασταθούν και σημεία που δεν λειτούργησαν σχεδόν ποτέ, μεταξύ των οποίων τα σιντριβάνια στις εμβληματικές Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου αλλά και στην περιοχή του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το έργο, που θα έχει διάρκεια δύο ετών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων, τα οποία έχουν προκύψει από φθορές αλλά και βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατά καιρούς όπως και εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Θεσσαλονίκης, προβλέπεται η συντήρηση των χώρων πρασίνου στους κήπους, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 62,5 στρεμμάτων. Στόχος να αναβαθμιστούν τα πάρκα, ενώ προγραμματίζονται εκατοντάδες νέες δενδροφυτεύσεις, αλλά και η τοποθέτηση χιλιάδων θάμνων και φυτών.

Παράλληλα, προβλέπονται η συντήρηση του δικτύου φωτισμού, η τοποθέτηση φωτιστικών που έχουν καταστραφεί και η αντικατάσταση λαμπτήρων. Το έργο περιλαμβάνει ακόμη εκτεταμένες παρεμβάσεις για την επισκευή σιντριβανιών, την αποκατάσταση λειτουργίας στα επεισόδια νερού κατά μήκος της παραλίας, τη ριζική ανακαίνιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κ.ά.