Το καλαμπόκι ήταν το 2018 μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εξαγωγές των ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι η σόγια έχει παρασυρθεί στη δίνη του σινο-αμερικανικού πολέμου, είναι πολλές οι πιθανότητες το καλαμπόκι να αναδειχθεί στο κορυφαίο αγροτικό προϊόν της Αμερικής.

Η συνολική αξία των αμερικανικών εξαγωγών όχι μόνο έχει ξεπεράσει το ρεκόρ του 2014, αλλά εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί με τους ταχύτερους ρυθμούς δεκαετίας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Κεν Ρόμπερτς σε άρθρο του «Forbes», το καλαμπόκι φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τη σόγια ως κορυφαίο εξαγωγικό προϊόν των ΗΠΑ εξαιτίας της διένεξης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνο.

  • Τα επίσημα στοιχεία για τις εξαγωγές των ΗΠΑ το 2018, όταν δοθούν στη δημοσιότητα αναμένεται να δείξουν ότι 4 μεταξύ των 20 κορυφαίων εξαγωγικών προϊόντων αυξήθηκαν με ρυθμούς διπλάσιους σε σύγκριση με τον μέσο όρο που κυμαινόταν λίγο κάτω από το 9%.

Το καλαμπόκι συγκαταλέγεται μεταξύ των 4 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εξαγωγών όπως και η βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η αξία των εξαγωγών πετρελαίου αυξάνεται με πολύ ταχύτερους ρυθμούς, η αξία των εξαγωγών καλαμποκιού είναι αυξημένη κατά 32,62% στο α’ δεκάμηνο του 2018. Τους δέκα μήνες έως τον Οκτώβριο οι εξαγωγές καλαμποκιού των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 11,13 δισ. δολάρια από 8,39 δισ. δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here