Έως σήμερα πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κάποια μορφή μέσων κοινωνικής δικτύωσης—πρόκειται για περίπου το 57% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ωστόσο, ενώ το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγάλο και ποικίλο, λίγες μόνο εταιρείες ελέγχουν την πλειονότητα των πιο δημοφιλών πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Η Meta, ο τεχνολογικός γίγαντας που περιλαμβάνει και το Facebook, κατέχει τέσσερις από τις πέντε πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες.

Δείτε παρακάτω τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, με βάση τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες τους (MAU).

Η πλειονότητα της βάσης χρηστών της Meta προέρχεται από τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα της, το Facebook με περίπου 2,9 δισεκατομμύρια MAU παγκοσμίως.

 

Πού κατοικούν οι χρήστες του Facebook; Η μεγαλύτερη βάση χρηστών της πλατφόρμας προέρχεται από την Ινδία, με μέγεθος κοινού σχεδόν 350 εκατομμύρια. Η δεύτερη μεγαλύτερη βάση χρηστών του είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 193,9 εκατομμύρια χρήστες, ενώ η Ινδονησία έρχεται τρίτη με 142,5 εκατομμύρια.

Αλλά το Facebook δεν είναι ο μόνος κοινωνικός γίγαντας στο δίκτυο πλατφορμών της Meta. Το WhatsApp έχει περίπου 2 δισεκατομμύρια MAU, καθιστώντας το τη δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα της Meta και το τρίτο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο συνολικά.

Όπως και το Facebook, ένας σημαντικός αριθμός χρηστών WhatsApp βρίσκεται στην Ινδία, με περίπου 390 εκατομμύρια χρήστες. Η Βραζιλία έχει επίσης μεγάλη μερίδα χρηστών WhatsApp, με μέγεθος κοινού 108 εκατομμυρίων.

Billion Users Club

Το Meta κυριαρχεί επί του παρόντος στο τοπίο των κοινωνικών δικτύων, με συνολικά 7,5 δισεκατομμύρια MAU και στις τέσσερις πλατφόρμες του. Ωστόσο, μερικές άλλες εταιρείες πέτυχαν επίσης το όριο του ενός δισεκατομμυρίου MAU σε όλες τις πλατφόρμες τους στη λίστα:

Rank Parent company # of companies on the list Country Combined MUAs
1 Meta 4 🇺🇸 U.S. 7.5 billion
2 Tencent 3 🇨🇳 China 2.4 billion
3 Alphabet 1 🇺🇸 U.S. 2.3 billion
4 Bytedance 2 🇨🇳 China 1.6 billion
5 Kuaishou 1 🇨🇳 China 1 billion

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here