Τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού στο Γραφείο Ερεύσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) για την οικονομική ενίσχυση των πληττομένων ναυτικών, λόγω των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορονοϊού, ζητούν εννέα ναυτεργατικά σωματεία.

Με επιστολή τους προς υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τα εννέα ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των πληττόμενων ναυτικών, από την πρώτη ημέρα ανεργίας και όχι μετά από την πάροδο τετράμηνου, όπως ισχύει σήμερα.

Ζητούν επίσης την επιδότηση των άνεργων ναυτικών έστω κι αν έχουν λάβει την επιδότηση κατά το προηγούμενο έτος.

Τα ναυτεργατικά σωματεία στην επιστολή τους αναφέρουν εξάλλου ότι “με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε πρώτη φάση στη γραμμή της Ιταλίας και με βάση την πρόσφατη δέσμευση του κ. πρωθυπουργού για στήριξη του ιδιωτικού τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, η προστασία των Ελλήνων ναυτικών από τις συνέπειες που ενδεχομένως να επέλθουν στον εργασιακό τους προγραμματισμό θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση”.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here