Όπως προκύπτει από τις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο στην Αττική είναι ιδιαίτερα μεγάλο και τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στην περιοχή του Λεκανοπεδίου είναι σταθερά πάνω από 100.

Οπως έγινε γνωστό, και χθες η Αττική ήταν ξανά στο κόκκινο με 102 κρούσματα επί συνόλου 180.

Η λήψη επιπλέον μέτρων για τον κορωνοϊό φαίνεται ότι είναι μονόδρομος. Ηδη έχουν ληφθεί μέτρα όπως το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τη νύχτα, όριο 50 ατόμων στις συγκεντρώσεις και σε γάμους, βαφτίσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις και όριο έξι ατόμων στα εστιατόρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί συζητούν, μεταξύ άλλων, κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και περαιτέρω μείωση των ατόμων που θα μπορούν να παρίστανται σε κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και σε καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το μέτρο που συζητείται για την Αττική τώρα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους (όπου δεν ισχύει μέχρι σήμερα). Το μέτρο που φαίνεται να προκρίνεται είναι η κατά τόπους και κατά δήμους επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Δρομολογείται λίστα μέτρων

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η επιτροπή επιδημιολόγων καταρτίζει κατάλογο μέτρων για να εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο, ανάμεσα στις οποίες και η Αττική.

Τοπικά μέτρα είχε προαναγγείλει ο Κικίλιας

Ουσιαστικά, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε προαναγγείλει τοπικά μέτρα σε επίπεδο δήμων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5.000.000 κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά, ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα, ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση. Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα, έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση», είπε ο κ. Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα κορωνοϊού και το σημαντικό ποσοστό των διασωληνωμένων που είναι στην ηλικιακή ομάδα των 40 έως 64 ετών σήμαναν «συναγερμό» τους ειδικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here