Στους 50.000, περίπου, ανέρχονται οι συμμετέχοντες για τη δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφορδης και της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με το BBC Radio 4 και τον καθηγητή παιδιατρικών λοιμώξεων και ανοσίας, Andrew Pollard, το μέγεθος της δοκιμής είναι «κρίσιμο» για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εμβολίου.

Ο Pollard συνέχισε λέγοντας ότι ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για τον προσδιορισμό του πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο. Ωστόσο, προέβλεψε ότι οι τρέχουσες δοκιμές θα μπορούσαν να παρέχουν αρκετά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που θα μπορούσαν στη συνέχεια να υποβληθούν σε ρυθμιστικές αρχές πριν από το τέλος του έτους.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εργάζεται για το εμβόλιο Covid-19 μαζί με την AstraZeneca, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησε δοκιμή για μια πιθανή νέα θεραπεία για την ασθένεια, βασισμένη σε αντισώματα για την πρόληψη και τη θεραπεία της Covid-19.

Με τις δοκιμές, που διεξάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, θα αξιολογηθεί αν το AZD7442, ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι ασφαλής και ανεκτός από έως 48 υγιείς συμμετέχοντες ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

Σημειώνεται ότι  μόνο η Ρωσία έχει έως τώρα εμβόλιο κατά της Covid-19, χωρίς όμως να χει ακόμη υποβληθεί σε μαζική δοκιμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here