Τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η υγειονομική κρίση της πανδημίας Covid, οι προοπτικές αλλά και οι δυνατότητες της αγοράς ακινήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του δεύτερου πάνελ του NPL Summit 2021.

Η ethosEVENTS ακολουθώντας την πετυχημένη παράδοση των δυο προηγούμενων NPL Summit, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο μια διήμερη υβριδική συνάντηση Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών της βιομηχανίας των NPLs, με θέμα: «NPL Market in Total Transformation», μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΝΕΛ

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κ. Γιώργος Κορμάς, ανώτερος γενικός διευθυντής, επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα των επενδύσεων στο real estate, την σημασία του νέου νόμου και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας.

“Τα ακίνητα αποτελούν την κινητήριο δύναμη της ελληνικής οικονομίας. Λίγο πριν τον Φεβρουάριο του 2020 άρχισε να φαίνεται ξανά αυτή η δυναμική αλλά ήρθε η πανδημία. Οι αξίες είχαν πέσει σε επίπεδα που θεωρούνται minimum. Η αλλαγή  του πολιτικού πλαισίου (2019) σηματοδοτούσε ασφάλεια και σιγουριά για τους επενδυτές προμηνύοντας μια νέα άνθιση στο τομέα των ακινήτων. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για επενδύσεις στο real estate. Οι μικρές εκλάμψεις όπως το πρόγραμμα golden visa και το κομμάτι του Airbnb, σίγουρα ήταν καλό που υπήρξαν αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσε να βασιστεί η στρατηγική της επόμενης ημέρας σ’ αυτούς τους τομείς”.

Ο κ. Κορμάς εκτιμά ότι οι σημαντικοί ρυθμοί ανάκαμψης που παρουσίασε η εγχώρια αγορά ακινήτων το 2019 και το πρώτο τρίμηνο του 2020, δεν ήταν ένα παροδικό φαινόμενο

 

Αναφορικά με τη σχέση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της αγοράς ακινήτων, o κ. Κορμάς τόνισε πως καθώς το real estate λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως εγγύηση των επενδυτών προς τους πιστωτές, ο στόχος της Πειραιώς Real Estate είναι να υπάρχει η μικρότερη δυνατή εισροή ακινήτων που δεν είναι εύκολα αξιοποιήσιμα από την πλευρά της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here