Το ότι η “μάχη” για την απόκτηση του ΙΑΣΩ από το OAKTREE είναι σε πλήρη εξέλιξη και πως το fund θα έχει στα χέρια του το due dilligence μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου,  όλα αυτά σας τα’ χω πει.

Οπως και για την σταθερά ανοδική πορεία της μετοχής, πλέον στα 1,40 ευρώ, με απόδοση +14,11% από την αρχή του έτους και +96,43% στο 3μηνο (παράπονο δεν έχετε ! ).

Ωστόσο, όπως σας είχα πει και με την περίπτωση της απόκτησης του ΥΓΕΙΑ από το CVC η διεκδίκηση της εισηγμένης δημιουργούσε υψηλότερες αποτιμήσεις όχι μόνο για το ΥΓΕΙΑ αλλά και για τις άλλες εισηγμένες του κλάδου, καθώς γινόταν η σύγκριση με τα διαμορφούμενα μεγέθη. Ετσι από την άνοδο της τιμής της μετοχής του ΥΓΕΙΑ επωφελήθηκαν και όσοι επένδυαν σε μετοχές του ΙΑΣΩ και του Ιατρικού. Πλέον το ΥΓΕΙΑ οδεύει προς την έξοδο και στο ΧΑ μένουν το ΙΑΣΩ– που πολιορκείται από το OAKTREE– ο όμιλος Ιατρικού και η πολύπαθη Euromedica. 

Το ενδιαφέρον είναι, πως αρκετοί traders βλέποντας τη μετοχή, κατ΄επέκταση την χρηματιστηριακή αξία του ΙΑΣΩ να αυξάνει σταθερά, στρέφονται το τελευταίο διάστημα και προς τη μετοχή του Ιατρικού “παίζοντας” το στοίχημα της συγκριτικής αποτίμησης.
Αποτέλεσμα υπήρξε, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα που η μετοχή του ΙΑΣΩ ενισχύθηκε κατά +7,42% (με την χρηματιστηριακή αξία στα 167,97 εκατ. Ευρώ) ο τίτλος του Ιατρικού κέρδισε +14,43% φθάνοντας τα 1,11 ευρώ (χρηματιστηριακή αξία στα 96,28 εκατ. ευρώ).
Και για όσους παίζουν τα bets των αποτιμήσεων το ΥΓΕΙΑ γράφει στο χρηματιστηριακό ταμπλό 290,45 εκατ.€, με την τιμή της μετοχής σταθερά στα επίπεδα της δημόσιας πρότασης (0,95%) και το Hellenic Healthcare να…ρουφά καθημερινά την προσφορά.
Συνεπώς: παίξτε το…παιχνίδι των αποτιμήσεων και δοκιμάστε την κρίση σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here