Σε εμπορική συμφωνία καταλήγουν ΗΠΑ και Κίνα, όπως φαίνεται, ύστερα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, στο αμερικάνικο δίκτυο CNBC.

“Είμαστε περίπου στο 90% της διαδρομής για μια συμφωνία και νομίζω πως υπάρχει δίοδος για να φτάσει στο 100%”, δήλωσε στο CNBC.

Δήλωσε πως είναι αισιόδοξος ότι ο πρόεδρος Trump και ο Κινέζος ομόλογός του Xi Jinping, μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις εμπορικές συμφωνίες που έχουν μείνει στάσιμες, κατά την επικείμενη συνάντηση της G20 το Σαββατοκύριακο.

“Το μήνυμα που θέλουμε να ακούσουμε είναι πως θέλουν να επιστρέψουν στο τραπέζι και να συνεχίσουν, διότι θεωρώ πως είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την οικονομία τους και την αμερικανική οικονομία για να επιτύχουν ισορροπημένο εμπόριο και να συνεχίσουν να χτίζουν πάνω σε αυτή τη σχέση”.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής για την παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές που έχουν “ταρακουνηθεί” τους τελευταίους 18 μήνες λόγω των εμπορικών εντάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here