Η ψηφιοποίηση στη ναυτιλία είναι πλέον καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να παραμείνει μία ναυτιλιακή εταιρεία ανταγωνιστική.

Τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση με τίτλο “From Sea to Cloud”, η Kongsberg Digital AS. Όπως ανέφερε ο νορβηγός πρέσβης στην Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Frode Overland Andersen, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, πρόκειται για μία εταιρεία που ηγείται στην ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, ενεργοποιώντας ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές και πιο βιώσιμες λειτουργίες των πλοίων.

Ο κ. Stavros Fountas, managing director της Kongsberg Maritime Hellas SA, επεσήμανε ότι τα χρόνια που έρχονται επιφυλάσσουν πολλές προκλήσεις για την ναυτιλία και η ψηφιοποίηση είναι το κλειδί για την αντιμετώπισή τους.

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας Vessel Insight, ο τρόπος συλλογής δεδομένων της Kongsberg Digitals θέτει ένα νέο πρότυπο για την βελτίωση της λήψης αποφάσεων βάσει δεδομένων για μεμονωμένα πλοία και ολόκληρους στόλους, ενώ παρουσιάστηκαν οι προοπτικές και τα οφέλη για τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τους πλοιοκτήτες.

Όπως αναφέρθηκε, η συγκεκριμένη προσέγγιση διασφαλίζει βιώσιμη και πράσινη αλλαγή, αλλά όχι σε βάρος της κερδοφορίας. Ιδαίτερη αναφορά έγινε στην εκπαίδευση των πληρωμάτων σε οποιοδήποτε περιβάλλον μέσω προσομείωσης, αλλά και στα οφέλη για τους πελάτες από μία συνεργασία υψηλού επιπέδου δίνοντας στους διαχειριστές και χειριστές την δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο έπακρο την απόδοση του στόλου τους μέσα από την υποδομή Vessel Insight και το οικοσύστημα Kognifai.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here