Συζητήσεις με διάφορες πλατφόρμες crowdfunding έχει πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να λανσάρει καμπάνιες βοήθειας προς εκείνους που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία.

Σύμφωνα με το euractiv, το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 7 Απριλίου, η πρόταση για κοινή δράση με πλατφόρμες crowdfunding περιλαμβάνει ενέργειες στήριξης σε πολίτες, μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θα στείλει δυνατό σήμα αλληλεγγύης όχι μόνο σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρεται στο κείμενο.

Η καμπάνια crowdfunding θα συγκεντρώσει χρήματα από πολίτες, εταιρείες, οργανισμούς, φιλάνθρωπους για να συνεισφέρουν μαζί με τον δημόσιο τομέα.

Αξιωματούχοι της Κομισιόν, σύμφωνα με το euractiv, κάνουν λόγο για μία σκέψη στο πλαίσιο κατάθεση προτάσεων, προσθέτοντας ότι κάποιες από τις ιδέες θα ενσωματωθούν στο συνολικό πακέτο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη «πρωτοποριακή» δέσμευση της Κομισιόν, καθώς στις 4 Μάη θα τεθεί σε λειτουργία η παγκόσμια πλατφόρμα προσφορών για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here