Η Κομισιόν αξιολόγησε θετικά το ελληνικό σχέδιο προϋπολογισμού που ακολουθεί τις δημοσιονομικές κατευθύνσεις και προβλέψεις της και συνιστά στο Eurogroup να εγκρίνει και την τελευταία δόση ύψους 748 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Στην αξιολόγηση του προϋπολογισμού που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Κομισιόν αναφέρει ότι το 2023, η αύξηση των εθνικά χρηματοδοτούμενων τρεχουσών δαπανών θα είναι χαμηλότερη από τη μεσοπρόθεσμη δυνητική αύξηση της παραγωγής.

Οι πρωτογενείς δαπάνες που χρηματοδοτούνται σε εθνικό επίπεδο είναι σύμφωνες με τη σύσταση του Συμβουλίου. Η Ελλάδα σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει πρόσθετες επενδύσεις μέσω του RRF και άλλων κονδυλίων της ΕΕ και σχεδιάζει να διατηρήσει τις εθνικά χρηματοδοτούμενες επενδύσεις και να χρηματοδοτήσει τις δημόσιες επενδύσεις για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Σύμφωνα με την Επιτροπή η Ελλάδα έχει σημειώσει κάποια πρόοδο όσον αφορά το διαρθρωτικό κομμάτι των δημοσιονομικών συστάσεων που περιέχονται στη σύσταση του Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και καλεί έτσι τις αρχές να επιταχύνουν την πρόοδο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here