Γράφει η «ξενοδόχος»

Από εξάμηνο σε εξάμηνο φαίνεται ότι μετατίθεται το «κλείσιμο» της συναλλαγής για τη μεγάλη επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που θα έπρεπε, θεωρητικά να έχει ολοκληρωθεί από το τέλος του 2018, όπως επισημαίνει και στη χθεσινή έκθεσή της η Κομισιόν.

Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση που γίνεται στην έκθεση αξιολόγησης υπό το πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας, σύμφωνα με την οποία το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής είναι εφικτό να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι θα «συνεχιστούν οι εντατικές προσπάθειες από το ελληνικό Δημόσιο». Στην έκθεση επισημαίνεται πάντως ότι έχει συντελεστεί πρόοδος, ωστόσο, το κλείσιμο τη συναλλαγής παραμένει ως εκκρεμότητα λόγω της πολυπλοκότητας του έργου.

Η Κομισιόν επισημαίνει τρία βασικά σημεία που παραμένουν ως προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της συναλλαγής:

  1. Το πρώτο σημείο είναι η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για τον διαγωνισμό παραχώρησης της άδειας του καζίνο, ο οποίος έλαβε μία ακόμη παράταση ως τα τέλη Ιουνίου. Ας σημειωθεί εδώ ωστόσο, ότι το γεγονός ότι η νέα ημερομηνία είναι λίγο πρίν τις εθνικές εκλογές, μεταφράζεται από πολλούς σε περαιτέρω καθυστερήσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα.
  2. Ένα ακόμη ζήτημα έχει να κάνει με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ύστερα από τη δημόσια διαβούλευση που αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαΐου 2019. Η ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση πριν από την έκδοση των Κοινών Υπουργικών αποφάσεων για το μητροπολιτικό πάρκο, τις αναπτυξιακές ζώνες και τις ζώνες πολεοδομικού σχεδιασμού και στο πλαίσιο των απαιτούμενων εργασιών, στις 17 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για τη συζήτηση των ΚΥΑ. 
  3. Τρίτο προαπαιτούμενο είναι η κατανομή του χώρου, για την οποία οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και «αναμένεται να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα με το Κτηματολόγιο», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην έκθεση της Κομισιόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here