Δύσκολα τα πράγματα… Ολοένα και δυσκολότερη γίνεται η επιλογή προτιμητέου επενδυτή για την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Lion Rental S.A, η οποία διαχειρίζεται στην Ελλάδα το εμπορικό σήμα Sixt.

Μετά την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, επιλέχθηκαν οι επενδυτές που θα περάσουν στη β’ φάση. Ωστόσο δεν είναι σαφές αν η γερμανική Sixt επιθυμεί να αναλάβει την Lion Rentalη πλευρά Βασιλάκη, η οποία είναι ανταγωνιστής μέσω της Autohellas (Hertz).

Αν φύγει η πλευρά Βασιλάκη, μένουν ως ενδιαφερόμενοι επενδυτές οι Οδυσσέας Κυριακόπουλος (Μοτοδυναμική) και η οικογένεια Μανδύλα (Kosmocar, Karenta).

Η διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή «τρέχει», μετά από συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών, υπό την Alpha ΒΑΝΚ, με το βασικό μέτοχο της Sixt, Β. Θεοχαράκη.

Με 90 εκατ. ευρώ δανεισμό και περίπου 6 εκατ. ευρώ EBITDA, προτεραιότητα για τις τράπεζες ως προς τον επιλογή επενδυτή, είναι η ενδυνάμωση του ισολογισμού της και η εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης για ανανέωση στόλου και κεφάλαιο κίνησης.

Υπενθυμίζουμε ότι το www.banks.com.gr , πως είχε ενημερώσει με …ψίθυρο για Μοτοδυναμική (Οδ. Κυριακόπουλο).

Υπενθυμίζουμε επίσης την περίπτωση του διαγωνισμού της Avis. Αρχικά κατοχυρώθηκε από Τράπεζα Πειραιώς στο επενδυτικό σχήμα υπό τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, για να υπάρξει άνωθεν παρέμβαση και να πάει στον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία Koc. 

Σήμερα, στην Sixt παιχνίδι κάνει η Alpha Bank, που φέρεται να “κλίνει” προς την πλευρά Βασιλάκη ΑΛΛΑ ενδεχομένως και πάλι η τελευταία λέξη που θα έχουν οι Γερμανοί να είναι διαφορετική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here