Η εταιρεία ανάλυσης κρυπτονομισμάτων PeckShield δήλωσε στο Reuters ότι κλάπηκαν cryptos χρηστών αξίας 190 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων του ether και του stablecoin USDC. Άλλοι ερευνητές blockchain ανεβάζουν το ποσό σε πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια.

Η Nomad με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η εταιρεία, η οποία την περασμένη εβδομάδα άντλησε 22 εκατ. δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase Global, αναπτύσσει ένα λογισμικό που συνδέει διαφορετικά blockchains .

Η ληστεία είχε ως στόχο τη “γέφυρα” της Nomad – ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν token μεταξύ blockchais.

Οι “γέφυρες” blockchain γίνονται ολοένα και πιο συχνά στόχος κλοπών, οι οποίες ταλαιπωρούν εδώ και καιρό την αγορά κρυπτονομισμάτων. Πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έχουν κλαπεί από τις “γέφυρες” μέχρι στιγμής εντός του 2022, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης blockchain Elliptic που εδρεύει στο Λονδίνο.

Τον Ιούνιο, η αμερικανική εταιρεία κρυπτογράφησης Harmony δήλωσε ότι κλέφτες απέσπασαν tokens αξίας περίπου 100 εκατ. δολαρίων από το προϊόν της Horizon bridge.

Τον Μάρτιο, χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 615 εκατ. δολαρίων από το Ronin Bridge, που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων μέσα και έξω από το παιχνίδι Axie Infinity. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέδεσαν Βορειοκορεάτες χάκερ με την κλοπή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here