Η Air France, ο ολλανδικός βραχίονάς της KLM και η Brussels Airlines που ανήκει στη Lufthansa, είναι μεταξύ των 20 αεροπορικών εταιριών που ερευνώνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενδεχόμενες παραπλανητικές πρακτικές “πράσινου ξεπλύματος” (προβολή ψευδοοικολογικής ταυτότητας — greenwashing), δήλωσαν οι αεροπορικές εταιρίες στο Reuters, επιβεβαιώνοντας μια έρευνα του βελγικού δικτύου RTBF.
Η ΕΕ ανέφερε πως οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να καταστήσουν σαφές σε ποιο βαθμό οι ισχυρισμοί τους ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούνται από μία πτήση μπορούν να αντισταθμιστούν από κλιματικά σχέδια ή μέσω της χρήσης βιώσιμων καυσίμων, μπορούν να τεκμηριωθούν με βάση αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία.
“Η Air France επιβεβαιώνει ότι έλαβε επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εταιρία εξετάζει τώρα το περιεχόμενό της και θα μελετήσει τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
Ο Όμιλος Lufthansa ανέφερε σε μία δήλωση πως φυσικά και ασχολείται με κάθε καταγγελία που λαμβάνει και πως την εξετάζει προσεκτικά.
Εκπρόσωπος για την KLM είπε πως ο ολλανδικός βραχίονας του ομίλου αεροπορικών εταιριών Air France-KLM έχει λάβει επίσης επιστολή από την Επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ