Έπιασαν τόπο όπως φαίνεται οι αντιδράσεις και τα επιχειρήματα των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς που ανέδειξαν τα τεχνικά προβλήματα που είχε το άρθρο 23 – για την υποχρεωτική ασφάλιση νέων κτιρίων σε ζώνες υψηλής τρωτότητας – του Κλιματικού Νόμου.

Η αντίθεση της ασφαλιστικής αγοράς στο σχετικό άρθρο εκφράστηκε και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Ύδρας από τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, ο οποίος μίλησε για μια χαμένη ευκαιρία σε τεχνικό επίπεδο, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος μίλησε για μια χαμένη ευκαιρία σε τεχνικό επίπεδο.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να ασφαλίσει το κόσμο, καθώς δεν υπάρχουν τα κεφάλαια, τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου ενώ σημείωσε πως υπάρχει και έλλειμμα τεχνογνωσίας. “Δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε την κυβέρνηση αλλά να συνεισφέρουμε συμπληρωματικά σε πεδία που δεν είναι της αρμοδιότητας της”, είπε κατά την ομιλία του.

“Πρέπει να συνειδητοποίησουμε τις δυνατότητες και προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς, η κυβέρνηση αυτή είναι υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης. Θετικό που για πρώτη φορά που εισάγεται η υποχρεωτικότητα όμως υπάρχει απογοήτευση που απορρέει από την έλλειψη εφαρμοστικότητας. Αποτελεί μια «μια χαμένη ευκαιρία» σε τεχνικό επίπεδο καθώς έχουν περιορισμένη εμβέλεια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως όλο το διάστημα της διαβούλευσης οι άνθρωποι της αγοράς είχαν αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η ασφάλιση των κτιρίων θα ήταν ανέφικτη (δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον από τις ασφαλιστικές να καλύψουν τους εν λόγω κινδύνους) και ασύμφορη σε επίπεδο κόστους εν τέλει για τους πολίτες – ιδιοκτήτες των κατοικιών.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here