Οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων του Deree – The American College of Greece, γεμάτοι αισιοδοξία και ανυπομονησία για το νέο τους ξεκίνημα, αποχαιρέτησαν το Κολλέγιο στην Τελετή Αποφοίτησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 στις εγκαταστάσεις του  Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή. 

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της τελετής, 358 προπτυχιακοί φοιτητές παρέλαβαν τα πτυχία τους προσχωρώντας στη μεγάλη κοινότητα αποφοίτων του Deree, αλλά και στην ευρύτερη «οικογένεια» των 67.000 περίπου αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίοι ζουν, εργάζονται και διακρίνονται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. 

Κατά την έναρξη της Τελετής της 29ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, ανέφερε: «Εκ μέρους του Συμβουλίου των Επιτρόπων, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, των φοιτητών και των σχεδόν 67.000 αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, σε όλο τον κόσμο, σας καλωσορίζω στην Αποφοίτηση. Οι αποψινοί απόφοιτοι αποτελούν τη δεύτερη φουρνιά που λαμβάνει πτυχίο από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ελλάδος, όπως πιστοποιήθηκε από την Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης. Απόφοιτοι, σας συγχαίρουμε για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου σας και είμαστε βέβαιοι πως θα αξιοποιήσετε τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία που αποκτήσατε με τις σπουδές σας, όχι μόνο για τη δική σας ευημερία, αλλά, κυρίως για να συμβάλετε σημαντικά στο κοινό καλό». 

Μεταξύ άλλων, ο Δρ David G. Horner τόνισε πως το συγκεκριμένο ακαδημαϊκό ταξίδι δεν ήταν μία μοναχική πορεία, χαιρετίζοντας αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό των φοιτητών κατά τη διάρκεια της Τελετής, είτε με την φυσική του παρουσία είτε από μακριά, αποτελώντας το υποστηρικτικό τους δίκτυο.  

 Στη συνέχεια, η Άννα Μαρία Δημητροπούλου, απόφοιτη του τμήματος Σπουδών Κινηματογράφου, απηύθυνε λόγο στο ακροατήριο της Αποφοίτησης. Συγκινημένη δήλωσε: «Πρόεδρε Horner, μέλη της Διοίκησης του Κολλεγίου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και αγαπημένοι συναπόφοιτοι. Καλώς ήρθατε και συγχαρητήρια και γι’ αυτό το επιτυχημένο ορόσημο. Ως απόφοιτος Σπουδών Κινηματογράφου, αντιλαμβάνομαι τις ζωές των ανθρώπων όπως και τη δική μου, ως ξεχωριστές, μοναδικές ταινίες, με αρκετή κωμωδία, δράμα, περισσότερο δράμα, λίγη συγκίνηση εδώ κι εκεί, ρομαντισμό και ούτω καθεξής. Όλα μαζί συμβάλλουν σε ένα όμορφο και απόλυτα ισορροπημένο έργο τέχνης που ονομάζεται ”ζωή“. Η δική μου ταινία ξεκίνησε ακριβώς πριν μπω στην οικογένεια του Deree, όταν η οικογένειά μου υπέστη μια μεγάλη τραγωδία. Η γενέτειρά μου κάηκε ολοσχερώς αφήνοντάς μας οικονομικά πληγωμένους και ψυχικά συντετριμμένους. Τότε, το Deree μού έδωσε την ευκαιρία να φοιτήσω με υποτροφία. Σε αυτό το πολυπολιτισμικό περιβάλλον, έμαθα πώς να εξελίσσομαι ακαδημαϊκά ενώ, μελετώντας και δουλεύοντας δίπλα σε ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο, απέκτησα ποικίλες γνώσεις. Ας βάλουμε πλώρη για το αύριο με στόχο ένα θετικό αντίκτυπο για τον κόσμο μας. Συγχαρητήρια, τάξη του 2024!».

Ακολούθησε η επιβράβευση των φοιτητών για τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα. O Chief Academic Advisor, Δρ Jay Samons, παρουσίασε τους αποδέκτες του Βραβείου Ακαδημαϊκής Επίδοσης και του Βραβείου Ακαδημαϊκής Επίδοσης του Open University. Η Catherine Bland, Επικεφαλής Συνεργασιών Πιστοποίησης και Λειτουργιών του Open University απένειμε το Βραβείο Ακαδημαϊκής Επίδοσης του Open University. Η καλύπτρα του Κολλεγίου, απονεμήθηκε στην τελειόφοιτο, Raneem Ghuneim, με πτυχίο στα Οικονομικά και ύψιστη διάκριση με Μ.Ο. 4,00/4,00, ενώ το Βραβείο Ακαδημαϊκής Επίδοσης του Open University απονεμήθηκε στη φοιτήτρια Ραφαηλία Αργυρώ Μυλωνά, με πτυχίο στα Οικονομικά και Μ.Ο. 3,96/4,00.

Ως είθισται, στις εκδηλώσεις Αποφοίτησης του Κολλεγίου, παραδοσιακά απονέμονται Τιμητικά Διπλώματα. Οι φετινοί τρεις αποδέκτες και αποδέκτριες αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας καθώς και κοινωνικής προσφοράς, δηλαδή των αξιών του πρεσβεύει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Οι βραβευθέντες θα τιμηθούν σε ειδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στις ΗΠΑ μέσα στο προσεχές διάστημα. Φέτος, τα Τιμητικά Διπλώματα θα λάβουν ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dow Chemical Company, Andrew Liveris, εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της παγκόσμιας βιομηχανίας, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Σικάγο και διακεκριμένος καθηγητής στην έδρα John D, MacArthur, Paul Alivisatos, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη μικροσκοπικών κρυστάλλων, και η πρώην αθλήτρια στο ύψος και μητέρα των τριών σταρ του NBA, Βερόνικα Αντετοκούνμπο. 

Κατευοδώνοντας τους αποφοίτους ο Δρ. David G. Horner τόνισε: «Απόφοιτοι του 2024, είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά σας, γίναμε και εμείς καλύτεροι, καθώς συμπορευτήκαμε στο ταξίδι της γνώσης και σας αποχαιρετάμε με τη βεβαιότητα ότι θα μοιραστείτε γενναιόδωρα και θα προσφέρετε τις γνώσεις σας στον κόσμο, με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Κυρίες και κύριοι, με ιδιαίτερη τιμή σάς παρουσιάζω την Αποφοιτούσα Τάξη του 2024 του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος». 

 Στο κλείσιμο της Τελετής, οι νέοι απόφοιτοι και απόφοιτες του Deree πέταξαν ψηλά τα καπέλα τους, ενώ η κοινότητα του ACG και οι καλεσμένοι τους χειροκρότησαν για τα σημαντικά επιτεύγματά τους που τους οδήγησαν σε αυτήν τη σπουδαία στιγμή, την ημέρα της Αποφοίτησης.