της Ελενας Ερμείδου

Η μεγάλη ανατροπή  του αιώνα που οδήγησε εργαζόμενους και επιχειρηματίες να δουλεύουν από τα σπίτια τους αλλά και τους καταναλωτές και πολίτες να απομακρύνονται από τις ανθρώπινες σχέσεις και να προσκολλώνται στο γυαλί, και στην εικονική πραγματικότητα φαίνεται να γυρνά μπούμερανγκ.  Οι πρόωροι πανηγυρισμοί μειώνονται. Πολλά τα ερωτήματα για την ευκολία διάθεσης των μεγάλων δεδομένων,  αλλά και για ποιο είναι το σημείο που η τεχνητή νοημοσύνη, αν το ξεπεράσει μπορεί να μετατραπεί σε φονικό όπλο.

Σταμάτησε τις επιχειρήσεις της, την περασμένη Κυριακή 22 Νοεμβρίου, η λιανική της Νότιας Κορέας  E-Land Group. Ransomware εισέβαλλαν σχεδόν στο ήμισυ των καταστημάτων της. Το κακόβουλο λογισμικό παραβίασε 23 από τα 50 καταστήματα της. Η πρόθεση του λογισμικού ήταν να μπλοκάρει την πρόσβαση όλων των χρηστών στα ψηφιακά τους αρχεία. Βέβαια, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις τα λύτρα ήταν και ο μόνος τρόπος που θα ξαναέδινε τα κλειδιά τους επιχειρηματία για να μπει στο μαγαζί του.

Ηδη η επιχείρηση έχει κατεβάσει ρολά στα δίκτυα της πιστεύοντας ότι θα μετριάσει την έκταση των ζημιών, δίνοντας από εδώ και πέρα στοιχεία για την έρευνα στην αστυνομία για την πάταξη των cyber εγκλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here