Τις 3 τελευταίες εργάσιμες μέρες του Σεπτέμβρη, επέλεξε η διοίκηση της Optima Bank για να πραγματοποιήσει την μεγάλη δημόσια εγγραφή που θα φέρει τις μετοχές του Ομίλου στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

  • Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προβλέψει κανείς την τιμή εισαγωγής, στις 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου, είναι όμως γεγονός ότι η περίοδος είναι καλή για το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα και η Optima Bank θα εντυπωσιάσει με τα επίπεδα κερδοφορίας που θα εμφανίσει λίγο πριν τη δημόσια εγγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση εκτιμά ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η Optima Bank θα εμφανίσει καθαρά κέρδη όσα και στο σύνολο της περασμένης χρονιάς.

 Στο πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ήταν 18 εκατ. Ευρώ ενώ στο σύνολο του 2022 τα κέρδη της Optima ήταν της τάξης των 42 εκατ. Ευρώ.

 

– Οι καταθέσεις της Optima Bank  το 2022 σημείωσαν ετήσια αύξηση 61,7%, αγγίζοντας τα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι τον Μάιο είχαν ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταθετών στον στρατηγικό σχεδιασμό της τράπεζας.
– Το δανειακό χαρτοφυλάκιο το 2022 επίσης παρουσίασε σημαντική ετήσια άνοδο κατά 64,5% αγγίζοντας το 1,7 δισ. ευρώ, ενώ πλέον το σύνολο των δανείων αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, συνεισφέροντας στην υλοποίηση βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων, όπως και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
– Η αποτελεσματική πορεία της Optima bank αναδεικνύεται στην ετήσια οργανική της κερδοφορία, η οποία τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 2021, φτάνοντας τα 40,3 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τράπεζας και τα 42,4 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου.
– Παράλληλη ήταν και η πορεία των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας, τα οποία για το 2022 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 61,8% φθάνοντας τα 253 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη αυτά επιτρέπουν στη διοίκηση να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της τράπεζας με οδηγό τη δυναμική της υψηλής κερδοφορίας και των σημαντικών ιδίων κεφαλαίων.

Ο πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης, σημείωσε σχετικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα που πετύχαμε το 2022 αλλά και για την εξαιρετική δυναμική που μεταφέρθηκε στο πρώτο τετράμηνο του 2023.
Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν περαιτέρω τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε πραγματική αξία στους πελάτες και στους μετόχους μας και να λειτουργούμε ως τράπεζα αναφοράς για όλο τον κλάδο.
Πλέον, με την προσοχή μας στραμμένη στο υπόλοιπο του 2023 και την επερχόμενη εισαγωγή μας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παραμένουμε αφοσιωμένοι στον σχεδιασμό μας, τον οποίο θα υλοποιήσουμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here