Κατά τoυ κολοσσού Αpple στρέφεται δικαστικών η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Shanghai Zhizhen Network Technology Co., ζητώντας αποζημίωση 1,43 δις δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch η αγωγή αφορά παραβίαση ευρυσιτεχνίας, και συγκεκριμένα τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που χρησιμοποιεί η Apple, η οποία σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η ίδια.

H Siri που είναι εγκατεστημένη στα smartphone και στα laptop της Apple, επιτρέπει στους χρήστες να υπαγορεύουν μηνύματα κειμένου ή να πραγματοποιούν φωνητικά μια σειρά άλλες εργασίες στις συσκευές τους.

Ήδη από τα τέλη Ιουνίου, ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας είχε αποφανθεί ότι η εν λόγω εταιρεία ΑΙ κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής στην Κίνα, βάζοντας τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 2012.

Έτσι, στο πλαίσιο της νέα αγωγής, η Shanghai Zhizhen, ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις, την παραγωγή και τη χρήση προϊόντων που παραβιάζουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here