Η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και 410.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία μέχρι το 2030, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Μόνο στην παραγωγή κινητήρων, θα βρεθούν σε κίνδυνο περί τις 88.000 θέσεις εργασίας, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο έκθεση της Εθνικής Πλατφόρμας για το Μέλλον της Κινητικότητας (ΝΡΜ), που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο για την κυβέρνηση.

Οι κινητήρες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι κατασκευασμένοι από λιγότερα εξαρτήματα και απαιτούν μικρότερη συντήρηση από ό,τι οι κινητήρες καύσης, αναφέρει η Handelsblatt, επικαλούμενη τον πρόεδρο του NPM, Henning Kagermann.

Το 2018, η απασχόληση στον κλάδο του αυτοκινήτου στη Γερμανία έφτασε τους 834.000, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1991.

Ο βασικός φορέας του κλάδου του αυτοκινήτου στη Γερμανία (VDA), ο οποίος τον Δεκέμβριο προειδοποίησε για περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας το 2020 λόγω της πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτου παγκοσμίως, τόνισε πως οι προβλέψεις της ΝΡΜ βασιζόταν σε ένα “μη ρεαλιστικό ακραίο σενάριο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here